search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:26
MENU CLOSE

Η Ρωσία «παγώνει» τις ΗΠΑ: «Είδαμε stealth μαχητικά σας» λέει η Μόσχα για το νέο ραντάρ της

07.12.2020 15:19
Η Ρωσία «παγώνει» τις ΗΠΑ: «Είδαμε stealth μαχητικά σας» λέει η Μόσχα για το νέο ραντάρ της - Media
 
Σε μια απρόσμενη αποκάλυψη προχώρησαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ισχυρίζονται πως οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατάφεραν να «εντοπίσουν» stealth μαχητικά αεροσκάφη χάρη στο νέο σύστημα ραντάρ με την ονομασία «Container» κοντά στα ιρανικά σύνορα.
 
Μετά την δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Σολεϊμανί, που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και αντιδράσεις διεθνώς, τον περασμένο Ιανουάριο, οι ρωσικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει ένα σύστημα παρακολούθησης το οποίο, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, ήταν σε θέση να «δει» stealth μαχητικά αεροσκάφη, εμμέσως υποδεικνύοντας τις αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις.
 
Το δίκτυο AMN που μετέδωσε τις πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RT Arabic , κάνει λόγο για ένα νέο εξελιγμένο σύστημα ραντάρ, το οποίο τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία την 1η Δεκεμβρίου του 2019 και κατάφερε να «εντοπίσει» τα «αόρατα» αμερικανικά μαχητικά στα ιρανικά σύνορα, μετά τη δολοφονία του Ιρανού Αξιωματικού.
 

Οι δυνατότητες του συστήματος ραντάρ

Συγκεκριμένα, το ραντάρ «Container» κατέγραψε στις 8 Ιανουαρίου του 2020 έξι stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, να πετούν στα σύνορα της χώρας, μετά την εκτόξευση πυραύλων από το έδαφος του Ιράν σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει τέσσερα συστήματα ραντάρ «Container» σε στρατηγικής σημασίας περιοχές ενώ αυτή τη στιγμή το μόνο λειτουργικό σύστημα βρίσκεται στην επαρχία Νίζνι Νόβγκοροντ και είναι ικανό να ανιχνεύει ταυτόχρονα 5.000 στόχους, σε ύψος 3.000 χιλιομέτρων, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω την αεροπορική άμυνα των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.
 
Ωστόσο, οι ισχυρισμοί των Ρώσων αξιωματούχων και η προβολή τους από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μένει να αποδειχθούν στην πράξη, όταν θα αναπτυχθούν κι άλλα παρόμοια συστήματα ραντάρ όπως αυτό, προτού ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το «τέλος» των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:20