search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:17
MENU CLOSE

«Βόμβα» στο χώρο του ροκ: Ο Μπομπ Ντίλαν «πούλησε» τα τραγούδια του για πάνω από 200 εκατ. δολάρια (Video)

07.12.2020 15:58
«Βόμβα» στο χώρο του ροκ: Ο Μπομπ Ντίλαν «πούλησε» τα τραγούδια του για πάνω από 200 εκατ. δολάρια (Video) - Media
 
«Βόμβα μεγατόνων» στη μουσική βιομηχανία αποτελεί η είδηση ότι τα τραγούδια του Μπομπ Ντίλαν -κατά κόσμον, Ρόμπερτ Τσίμερμαν- περιέρχονται πλέον στη διαχείριση της Universal Music για ιλιγγιώδες ποσό προς τον συνθέτη και τραγουδιστή.
 
Συγκεκριμένα, το σύνολο της δισκογραφίας του Αμερικανού ζωντανού θρύλου της μουσικής εξαγόρασε η Universal Music η οποία κατέχει πλέον όλα τα δικαιώματα στην εποχή του streaming. Το ποσό που διέθεσε η εταιρεία για τα πάνω από 600 τραγούδια που εκτείνονται σε διάστημα 60 χρόνων δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις φαίνεται ότι μπορεί να ξεπερνάει τα 200 εκατ. και να φθάνει τα 300 εκατ. δολάρια.

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το τεράστιο έργο του έχει συγκεντρώσει την αγάπη και τον θαυμασμό δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Universal, Lucian Grainge. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεκαετίες, ακόμη και αιώνες από τώρα, τα λόγια και η μουσική του Μπομπ Ντίλαν θα συνεχίσουν να τραγουδιούνται και να παίζονται -και να λατρεύονται- παντού».
 
Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Αμερικανός τραγουδοποιός έχει ηχογραφήσει έργα του περισσότερες από 6.000 φορές μέσα στις 6 δεκαετίες της καριέρας του. Από την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ το 1961, έχει πουλήσει πάνω από 125 εκατ. δίσκους σε όλο τον κόσμο και από το 1988 έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες.
 
Το 2004, το περιοδικό Rolling Stone συμπεριέλαβε 15 από τα έργα του στη λίστα με τα μεγαλύτερα τραγούδια όλων των εποχών και τοποθέτησε το «Like a Rolling Stone» στην κορυφή. Μόνο οι Beatles έχουν κερδίσει περισσότερες θέσεις στη συγκεκριμένη λίστα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:17