search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:41
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Τρομάζει η Μέρκελ – Τα μέτρα δεν αρκούν για να βγάλουμε το χειμώνα

07.12.2020 16:26
Lockdown στη Γερμανία: «Λουκέτο» στις δημόσιες συγκοινωνίες και απαγόρευση κυκλοφορίας εξετάζει η Μέρκελ - Media
 
Την ανάγκη λήψης περισσότερων περιοριστικών μέτρων ζήτησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του CDU / CSU η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εμφανίστηκε δυσοίωνη για την πορεία της πανδημίας του κοροωνοϊού στη Γερμανία, όπου τα στοιχεία μοιάζουν να έχουν σταθεροποιηθεί, μεν, αλλά σε υψηλά επίπεδα, δε.
 
Οπως μεταδίδει το Reuters, η Μέρκελ δήλωσε ότι τα υφιστάμενα μέτρα στη Γερμανία δεν είναι επαρκή για να περάσουν το χειμώνα. «Το να στηριχθούμε στην ελπίδα δεν θα μας βοηθήσει», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, την ώρα που ο αριθμός κρουσμάτων στη Γερμανία παραμένει υψηλός. «Η κατάσταση γίνεται πολύ σοβαρή: αυτά τα μέτρα δεν θα είναι αρκετά για να περάσουμε τον χειμώνα», πρόσθεσε η Μέρκελ.
 
Εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν πέσουν και δεν διατηρηθούν σε χαμηλό επίπεδο, μετά τις γιορτές θα πρέπει να επιβληθούν νέα μέτρα, τόνισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής της Γερμανικής Ένωσης Πόλεων και Δήμαρχος της Λειψίας Μπούρκχαρντ Γιουνγκ στο ARD.
 
«Διαφορετικά δεν θα τα καταφέρουμε», προειδοποίησε, ενώ η ένωση Δήμων και Κοινοτήτων ζήτησε να ακυρωθεί η ανακοινωθείσα μερική χαλάρωση του lockdown για την περίοδο 20 Δεκεμβρίου – 2 Ιανουαρίου. «Θα πρέπει να συζητήσουμε για το αν η χαλάρωση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι πράγματι σωστή», δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης, Γκερντ Λάντσμπεργκ στην «Rheinische Post».
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:40