search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:35
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Μαγιορκίνης: Η επιδημία μπορεί να γίνει εκρηκτική ανά πάσα στιγμή

07.12.2020 17:36
5200991.jpg
 
Για μικρότερη μείωση των νέων κρουσμάτων καταγράφεται πλέον στην Αθήνα από ό,τι στην Θεσσαλονίκη καθώς η μείωση αυτή είναι 7-8% στην Αττική και 25% στην Θεσσαλονίκη έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
 
Όπως επανέλαβε το ενεργά κρούσματα διατηρούνται και στις δύο περιοχές κάτω από τη μονάδα όσον αφορά τον δείκτη επιδημιολογικής παρατήρησης RT. Παρατήρησε ότι παραμένει χαμηλό το επιδημιολογικό φορτίο στα νότια της χώρας, αλλά υψηλό ακόμη σε άλλες περιοχές όπως η Λάρισα.
 
Αναφερόμενος στις ηλικίες είπε ότι σ’ αυτές που υπάρχει μεγαλύτερη επίπτωση της νόσου είναι ηλικίες 40 με 65 ετών και στους 65 ετών και άνω. Συνεχίζοντας τόνισε ότι «η χαλάρωση των μέτρων θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση στο ΕΣΥ, το οποίο βρίσκεται ήδη σε οριακή κατάσταση».
 
Τέλος σημείωσε ότι η επιδημία μπορεί να γίνει εκρηκτική ανά πάσα στιγμή και ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα επισημαίνοντας, μάλιστα, πως «το κουρασμένο Σύστημα Υγείας από ένα πλήρης επιδημικό κύμα να μην μπορέσει να αντέξει εάν η χώρα ξαναπεράσει σε μία εκρηκτική φάση της πανδημίας».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:34