search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:25
MENU CLOSE

Lockdown: Παράθυρο Πέτσα για εκκλησίες, περιορισμό βραδινής απαγόρευσης και επανένωση οικογενειών

08.12.2020 08:59
5185496.jpg

 

Διευκρινίσεις για τα όσα ανακοινώθηκαν αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς και την εξέλιξη του lockdown ενόψει των Χριστουγέννων έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η απόφαση για την εστίαση –λουκέτο μέχρι τις 7 Ιανουαρίου- είναι οριστική και σημαίνει πως δεν θα ανοίξουν ούτε τα καφέ ούτε τα εστιατόρια.

«Αυτό έχει να κάνει με το πλέγμα των αποφάσεων με το δεν πρέπει να ανοίξει» τόνισε ο ίδιος. 

Λιανεμπόριο και SMS

O κ. Πέτσας επανέλαβε πως οι οριστικές ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια αλλά και τις μετακινήσεις αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας.

Εξήγησε δε, πως θα υπάρξει χρόνος να προετοιμαστεί το άνοιγμα της αγοράς.

Αναφορικά με τα SMS, ο κ. Πέτσας είπε πως θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, η οποία θα γίνεται με την αποστολή ανάλογου κωδικού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε επίσης πως αυτό που δεν θα επιτραπεί είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως για όσους έχουν εξοχικά.

Από τον κανόνα αυτό αναμένεται να εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές.

«Θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δε μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Σχολίασε δε, πως συγκριτικά με το πρώτο lockdown η κίνηση είναι 20% πιο αυξημένη και τόνισε πως «σκοπός είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων και η διασπορά της νόσου».

Σχετικά με την καραντίνα στην οποία θα υποχρεώνονται όσοι έρχονται από το εξωτερικό, είπε ότι θα μένουν στο σπίτι τους, ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για μέτρο που σκοπό έχει την αποτροπή της μετακίνησης από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, αφού χαρακτήρισε «λίγο υπερβολικό κάποιος να φύγει για Αυστρία ή Ελβετία, αν ανοίξουν τα χιονοδρομικά, αφού τα δικά μας είναι κλειστά».

«Θα είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα» επανέλαβε.

Διεύρυνση ωραρίου

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους» δήλωσε αναφορικά με την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, που αυτή τη στιγμή ξεκινά στις 21:00.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για διεύρυνση που θα ισχύσει το διάστημα των γιορτών, που θα είναι και ανοιχτή η αγορά, που ως φαίνεται θα είναι από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Εκκλησίες

Ειδικά για τις Εκκλησίες είπε πως θα γίνουν ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. «Δεν μπορεί να ανοίγει το λιανεμπόριο και να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες. Αυτά είναι που θα συζητηθούν τις επόμενες 2-3 μέρες ώστε να ληφθούν αποφάσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:24