search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:26
MENU CLOSE

Δερμιτζάκης: Δεν βλέπουμε την αναμενόμενη βελτίωση – Μέσα στην εβδομάδα θα πέσουμε κάτω από χίλια κρούσματα (Audio)

09.12.2020 12:52
Δερμιτζάκης: Δεν βλέπουμε την αναμενόμενη βελτίωση - Μέσα στην εβδομάδα θα πέσουμε κάτω από χίλια κρούσματα (Audio) - Media

 

Tην αργή μείωση των κρουσμάτων στην χώρα, παρά το παρατεταμένο lockdown, επισήμανε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει βελτίωση, αυτή η βελτίωση όμως για μένα είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που περιμέναμε», τόνισε μιλώντας για την πορεία της πανδημίας, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι μέσα στην εβδομάδα θα πέσουμε κάτω από χίλια κρούσματα και πρόσθεσε ότι μια εβδομάδα μετά από αυτό μπορούμε να ανοίξουμε την αγορά και μάλιστα μπορούμε να ανοίξουμε ακόμη και την εστίαση γιατί αυτό θα μειώσει τον συνωστισμό καθώς η εστίαση θα βοηθήσει να μην συνωστίζεται ο κόσμος στα καταστήματα.

«Υπό αυτό το πλαίσιο μπορούμε να ανοίξου με, ό, τι μπορούμε να ανοίξουμε, όχι όλα μαζί. Εμπόριο, εστίαση, ο κόσμος θα διοχετευθεί εκεί μειώνοντας τον συνωστισμό», πρόσθεσε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση «είναι επικίνδυνο το άνοιγμα, ενέχει ένα ρίσκο. Μέχρι την άλλη εβδομάδα πιστεύω θα μπούμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.»

Ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι είναι υπέρ της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και των μετακινήσεων με αποστολή SMS.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μ. Δερμιτζάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως υφίσταται ζήτημα όταν έχεις κάνει το εμβόλιο της γρίπης, ώστε να μην κάνεις εξαιτίας αυτού και το εμβόλιο για κορωνοϊό.

Μάλιστα τόνισε πως σκοπεύει να το κάνει και ο ίδιος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:24