search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:02
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Επιφυλάξεις των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Μεγάλη η διασπορά του ιού

09.12.2020 20:14
Κορωνοϊός: Επιφυλάξεις των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου - Μεγάλη η διασπορά του ιού - Media

 

Προβληματίζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει κοντά στις 2.000, οι νεκροί καθημερινά κινούνται γύρω από τους 100 και οι διασωληνωμένοι περίπου 600.

Κατά την ενημέρωση για την πορεία του ιού ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε, μετά από τηλεφώνημα που είχε με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ότι οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι οι εξής: Πιερια, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, ενώ τόνισε ότι υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση στη Δυτική Αττική.

Παράλληλα, επισήμανε ότι στα νοσοκομεία οι εισαγωγές είναι ίσες με τα εξιτήρια, ενώ η εικόνα στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη καθώς υπάρχει 83% κάλυψη πανελλαδικά, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

Τα δεδομένα αυτά φαίνεται ότι έχουν θορυβήσει και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιστήμονες είναι θορυβημένοι από το γεγονός ότι η διασπορά του ιού παραμένει μεγάλη παρά το γεγονός ότι διανύουμε την πέμπτη εβδομάδα lockdown.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιτροπή των επιστημόνων εξέφρασε πολλές επιφυλάξεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται ως το τέλος της εβδομάδας να ανακοινώσει έναν οδικό χάρτη για την περίοδο των γιορτών.

Είναι προφανές ότι μετά από αρνητική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, το άνοιγμα του λιανεμπορίου μάλλον μετατίθεται χρονικά. Με βάση ορισμένα σενάρια, ενδέχεται την ερχόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα κομμωτήρια, αν και ούτως ή άλλως οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:02