search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:29
MENU CLOSE

Πάτρα: Σοκ για κατοίκους – Βρίσκουν αποκεφαλισμένα ζώα

10.12.2020 06:49
Πάτρα: Σοκ για κατοίκους - Βρίσκουν αποκεφαλισμένα ζώα - Media

 

Mε φρικτές εικόνες έρχονται αντιμέτωποι κάτοικοι της Πάτρας καθημερινά. Μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν απευθυνθεί και στις αστυνομικές αρχές. Ειδικότερα βλέπουν συχνά ακέφαλα ζωάκια.

«Εχουν αυξηθεί»

Μιλώντας στο thebest.gr η πατρινή δικηγόρος Ελενα Αρβανίτη που εκπροσωπεί τους συλλόγους «Φιλόζωοι εθελοντές Πάτρας» και «Η Πάτρα για όλα τα ζώα» αλλά και την Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία, στην Αχαΐα, απαρίθμησε τις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.

«Δυστυχώς, τα περιστατικά βιαιότητας και κακοποίησης ζώων στην Πάτρα έχουν αυξηθεί και πραγματικά έχουμε μεγάλη ανησυχία για την επανάληψη τέτοιων περιστατικών. Το πρώτο που καταγράφηκε, πριν δύο μήνες, ήταν στην Πλαζ όπου εθελοντές που βρέθηκαν εκεί για να σιτίσουν αδέσποτα γατάκια αντίκρυσαν επτά, κυριολεκτικά σφαγιασμένες. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα και μάλιστα έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος αγνώστων» λέει η κα Αρβανίτη.

Από εκεί και πέρα, όπως εξηγεί, ακολούθησαν κι άλλα περιστατικά. «Πριν δέκα μέρες, στην περιοχή του Γηροκομείου, παιδιά βρήκαν νεκρό, μέσα σε μία σακούλα ένα σκυλάκι. Είχε μία τομή στο κεφάλι, εκδορές σε όλο του το σώμα και εξόφθαλμο. Το συγκεκριμένο περιστατικό ερευνά το 3ο Αστυνομικό Τμήμα.

«Εξόρυξη οφθαλμού»

»Στη συνέχεια, στις 30 Νοεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα, στην Αγυιά, στην οδό Μόρνου, βρέθηκε πλήρως αποκεφαλισμένο ένα κουτάβι σε ένα οικόπεδο που δεν είναι περιφραγμένο. Δίπλα του ήταν το αδελφάκι του με εξόρυξη οφθαλμού. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο υπάρχουν κουταβάκια που σιτίζονται από φιλοζωικούς συλλόγους» εξηγεί η κα Αρβανίτη. Ωστόσο, αυτό το περιστατικό ακραίας κακοποίησης ζώου δεν ήταν το τελευταίο.

«Την περασμένη Κυριακή, στην οδό Καρόλου Κουν, στην Αγυιά, κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής ένας πολίτης εντόπισε τα κεφάλια τριών γατών, σε απόσταση δέκα μέτρων το ένα από το άλλο. Τα σώματά τους δεν βρέθηκαν ποτέ. Την υπόθεση, όπως και την προηγούμενη, ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα» μας λέει.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

«Είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Υπάρχουν οι εκθέσεις νεκροψιών από κτηνίατρους σύμφωνα με τις οποίες έχει χρησιμοποιηθεί στα περιστατικά το ίδιο όργανο. Μετά από μαρτυρίες έχουν προκύψει ενδείξεις ότι δράστης είναι μία γυναίκα μεγάλης ηλικίας. Σίγουρα πρόκειται για άτομο που έχει εξοικείωση με τα ζώα. Δεν είναι εύκολο για κάποιον να πλησιάσει μία αδέσποτη γάτα. Εικάζουμε πως καταφέρνει να πλησιάζει τα ζώα επειδή τα ταΐζει. Ωστόσο, είναι δύσκολο να καταλήξουμε κάπου. Αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα έχουμε συνάντηση με τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να δούμε πού βρισκόμαστε» λέει η κα Αρβανίτη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28