search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:18
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Μεγάλη η διασπορά σε 50 περιοχές – Ποια στοιχεία προβληματίζουν τον Σωτήρη Τσιόδρα

10.12.2020 07:38
koronoios_4.jpg

 

Παρά το γεγονός ότι διανύουμε την πέμπτη εβδομάδα του lockdown, η διασπορά του «αόρατου εχθού» συνεχίζεται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι παρακολουθούν με αγωνία την πορεία της πανδημίας. Την Τετάρτη και πάλι τα κρούσματα κοροναϊού ξεπέρασαν τα 1.600, κι αυτό σε μια περίοδο που η πορεία της επιδημίας κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη για τις επόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης ενόψει των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, τα 1.667 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες και οποία εντοπίζονται σε τουλάχιστον 50 περιφέρειες της χώρας, η αρνητική «πρωτιά» για τρίτη συνεχόμενη ημέρα της Αττικής στα θετικά κρούσματα και η μεγάλη πίεση υπό την οποία λειτουργεί το ΕΣΥ με τους 3.772 ασθενείς εκ των οποίων οι 578 διασωληνωμένοι, υψώνουν ισχυρά απαγορευτικά για το άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Οι ανησυχίες των ειδικών

Η επιδημιολογική εικόνα – την οποία αποτύπωσε με μελανά στοιχεία και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη χθεσινή, εβδομαδιαία ενημέρωση – είχε απασχολήσει και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Η διαπίστωση για την αργή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης και της αποσυμπίεσης του ΕΣΥ, έγινε εμφατικά από τον υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, ο οποίος μάλιστα μετέφερε την ανησυχία τη δική του και του καθηγητή, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, για 10 περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας. Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε την ανησυχία του και για τη Δυτική Αττική. Πράγματι, τις τελευταίες 14 μέρες η επίπτωση της επιδημίας είναι μεγάλη στην περιοχή αυτή, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ επιβεβαιώνονται και καταγράφονται πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Αυτή η εικόνα αποτυπώνεται και στις νοσηλείες των νοσοκομείων της δυτικής Αττικής.

Τις τελευταίες ημέρες η Αττική αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» των ημερήσιων κρουσμάτων σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη. Η σύγκριση των δύο μητροπολιτικών περιοχών είχε γίνει και από τον Γκίκα Μαγιορκίνη την περασμένη Δευτέρα που είχε επισημάνει ότι η ταχύτητα της μείωσης των νέων διαγνώσεων είναι μεγαλύτερη στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την αντίστοιχη στην Αττική, ειδικότερα στην Αττική ήταν η μείωση της τάξης 8% ενώ στη Θεσσαλονίκη έφθανε και το 22%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:17