search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:09
MENU CLOSE

Τέξας: Έκρηξη καταστρέφει το διαστημόπλοιο της SpaceX του Έλον Μασκ – Σχεδιάστηκε για να μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη (Video)

10.12.2020 08:18
Τέξας: Έκρηξη καταστρέφει το διαστημόπλοιο της SpaceX του Έλον Μασκ - Σχεδιάστηκε για να μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη (Video) - Media

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ δεν προβληματίστηκε. Η δομική του πυραύλου του που στο μέλλον θα μεταφέρει ανθρώπους και φορτία στον Άρη κρίθηκε ικανοποιητική. Παρά το γεγονός ότι κατά την προσγείωση σημειώθηκε έκρηξη και ο πύραυλος διαλύθηκε σε μια… πύρινη σφαίρα

Σύμφωνα με δημοσιευμα του  Guardian, που επικαλείται το Πρώτο Θέμα το πρωτότυπο Starship SN8 εξερράγη κατά την προσπάθεια προσγείωσης στις πυραυλικές εγκαταστάσεις της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας, μετά από την δοκιμαστική εκτόξευσή του.

H στιγμή μάλιστα που ο αυτοκαθοδηγούμενος πύραυλος προσγειώθηκε με ταχύτητα, μετά από ελεγχόμενη κάθοδο, και χάθηκε μέσα σε μια πύρινη σφαίρα μεταδόθηκε live από την εταιρεία.

Παρά το άδοξο τέλος της δοκιμής που κράτησε περίπου 6,5 λεπτά, ο Έλον Μασκ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του. «Άρη, σου ερχόμαστε» έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος.

Τι ήταν το  Starship

Το  Starship που καταστράφηκε ήταν ένα 16όροφο πρωτότυπο για το όχημα εκτόξευσης βαρέων φορτίων που αναπτύσσει η εταιρεία του Έλον Μασκ, με στόχο τη μεταφορά ανθρώπων και φορτίου βάρους 100 τόνων σε μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.

Η δοκιμαστική πτήση είχε ως στόχο να φτάσει ο πύραυλος σε υψόμετρο 12.500 μέτρων, με τη βοήθεια – για πρώτη φορά – τριών προσφάτως ανεπτυγμένων κινητήρων Raptor της SpaceX. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε εάν το Starship SN8 έφτασε όντως σε αυτό το ύψος.

Αμέσως μετά την έκρηξη ο Μασκ διευκρίνησε ότι η πίεση στη δεξαμενή καυσίμων ήταν χαμηλή κατά την κάθοδο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ταχύτητα στην προσγείωση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η SpaceX συγκέντρωσε όλα τα δεδομένα που ήθελε από τη δοκιμή, καθώς η φάση της ανόδου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03