search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:56
MENU CLOSE

Κόκκινος ο ουρανός της Αθήνας τα ξημερώματα – Σε τι οφείλεται το φαινόμενο (Photos)

10.12.2020 10:26
Κόκκινος ο ουρανός της Αθήνας τα ξημερώματα - Σε τι οφείλεται το φαινόμενο (Photos) - Media

 

Ένα… εντυπωσιακό και περίεργο θέαμα αντίκρυσαν σήμερα το πρωί οι Αθηναίοι, καθώς λίγο πριν τις 7:30 ο ουρανός πήρε ένα βαθύ, κόκκινο χρώμα. 

Την εικόνα την ανέβασαν οι χρήστες των Social Media, καθώς τράβηξαν με τα κινητά τους τηλέφωνα για να αποτυπώσουν τη στιγμή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ξεχωριστό αυτό φαινόμενο, που κράτησε μόλις λίγα λεπτά, έγινε κατευθείαν viral στα κοινωνικά δίκτυα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr αιτία είναι οι οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στην ατμόσφαιρα. Αυτοί ευνόησαν την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική προς τη Μεσόγειο.

Η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού προς τα ανατολικά, έχει ως αποτέλεσμα το νέφος της αφρικανικής σκόνης να μεταφέρεται γρήγορα προς τα δυτικά της χώρας μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:55