search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:29
MENU CLOSE

Καταλονία: Φονική πυρκαγιά σε δομή φιλοξενίας προσφύγων – Τουλάχιστον δύο νεκροί και 17 τραυματίες (Video/Photos)

10.12.2020 12:16
Καταλονία: Φονική πυρκαγιά σε δομή φιλοξενίας προσφύγων - Τουλάχιστον δύο νεκροί και 17 τραυματίες (Video/Photos) - Media

 

Δύο τουλάχιστον πρόσφυγες νεκροί και 17 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, σε δομή φιλοξενείας στην στην Μπανταλόνα της Καταλονίας.

Η δομή βρισκόταν σε πρώηνεργοστασιακό χώρο και σε αυτόν ζούσε αδιευκρίνιστος αριθμός προσφύγων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της αυτόνομης περιφέρειας, Μικέλ Σάμπερ, «κάθε αριθμός που αναφέρουμε είναι μόνο υπόθεση. Δεν υπάρχει συνεργασία ούτε από τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί, καθώς δεν γνωρίζουμε της γλώσσα τους, αλλά δεν μας έχουν δώσει ούτε στοιχεία για το πόσες οικογένειες στεγάζονταν στο κτίριο».

Παράλληλα, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι επιχειρεί στα «τυφλά» και προειδοποίησε ότι τα θύματα μπορεί να είναι πολύ περισσότερα.

Οι καταρρεύσεις του κτιρίου είναι συνεχείς ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν προσδιοριστεί τα αίτια της φωτιάς.

Όπως αναφέρει το efsyn.gr, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων στον χώρο ζούσαν έως και 200 άνθρωποι, την ίδια ώρα που ο δήμος εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός περιορίζεται στους 60.

Το βιομηχανικό αυτό κτίριο ήταν κενό όταν πριν από περίπου οκτώ χρόνια έκαναν κατάληψη στον χώρο πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μπανταλόνα, Χαβιέρ Γκαρθία Αλμπιόλ, τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια, υπήρχαν συγκρούσεις με τους γείτονες και πολλές αντιπαραθέσεις, με καταγγελίες για λόγους ασφαλείας και διάφορα αδικήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:29