search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:00
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: H Moderna ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε εφήβους

10.12.2020 13:13
Εξελίξεις και με το εμβόλιο της Moderna στην Ευρώπη: Έκτακτη συνεδρίαση ΕΜΑ στις 6 Ιανουαρίου για την έγκριση - Media

 

Την χορήγηση του εμβολίου σε εθελοντές ηλικίας από 12 έως κάτω των 18 ετών, ανακοίνωσε η Moderna. Αυτό, στο πλαίσιο της φάσης 2/3 της μελέτης για το υποψήφιο εμβόλιο έναντι του κοροναϊού σε εφήβους.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, η φάση 2/3 της μελέτης αναμένεται να εγγράψει στη διαδικασία 3.000 υγιείς εθελοντές από τις ΗΠΑ, ηλικίας από 12 έως κάτω των 18 ετών, ενώ οι πρώτοι έφηβοι εθελοντές έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Όπως συμπληρώνεται, η μελέτη έχει στόχο την αξιολόγηση της δυνητικής ασφάλειας και ανοσογονικότητας του εμβολίου mRNA-1273 σε αυτή τη σημαντική νεαρότερη ηλικιακά ομάδα.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεκινάμε την Φάση 2/3 για το εμβόλιο mRNA-1273 σε υγιείς εφήβους στις ΗΠΑ. Ο στόχος μας είναι, μέχρι την άνοιξη του 2021, να έχουμε εξασφαλίσει τα πρώτα δεδομένα που θα στηρίζουν τη χρήση του εμβολίου mRNA-1273 σε εφήβους, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς,» σχολίασε ο Στεφάν Μπανσέλ, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

«Ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο που θα προστατεύει τους εφήβους, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο στο φυσιολογικό πλαίσιο λειτουργίας του», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:55