search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:18
MENU CLOSE

Το μυστήριο με τους άρρωστους Ινδούς συνεχίζει να απασχολεί τους επιστήμονες – Στο αίμα των ασθενών βρέθηκε μόλυβδος και νικέλιο

10.12.2020 14:19
Το μυστήριο με τους άρρωστους Ινδούς συνεχίζει να απασχολεί τους επιστήμονες – Στο αίμα των ασθενών βρέθηκε μόλυβδος και νικέλιο - Media

 

Οι επιστήμονες στην Ινδία έχουν να λύσουν έναν δύσκολο γρίφο. Τις τελευταίες ημέρες τα νοσοκομεία γεμίζουν με ασθενείς (ακόμη και με μικρά παιδιά) που έχουν μια σπάνια λοίμωξη. Η λοίμωξη αυτή έχει προκαλέσει έναν θάνατο μέχρι στιγμής ενώ από τα χαρακτηριστικά της είναι οι επιληπτικές κρίσεις που δημιουργεί. 
Μέχρι στιγμή νοσηλεύονται 585 άτομα και για το μόνο που είναι σίγουροι οι επιστήμονες είναι πως η λοίμωξη αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον covid 19. Σε εξετάσεις που έγιναν στους ασθενείς διαπιστώθηκε μεγάλη ποσότητα μόλυβδου και νικελίου στο αίμα τους όμως οι επιστήμονες δεν έχουν μπορέσει να εντοπίσουν την πηγή της μόλυνσης. Από πού προήλθε δηλαδή. 


Αρχικά, υπήρχε υποψία ότι το νερό είναι μολυσμένο. Ωστόσο, το γραφείο του Περιφερειάρχη επιβεβαίωσε ότι άτομα που δεν χρησιμοποίησαν την δημοτική παροχή νερού είχαν επίσης αρρωστήσει και ότι οι αρχικές δοκιμές δειγμάτων νερού δεν αποκάλυψαν επιβλαβείς χημικές ουσίες.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:18