search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Στο 96,2% η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V μετά τη δεύτερη δόση

10.12.2020 19:24
Ρωσία-Sputnik-V:  Θα παραχθούν 30 εκατ. δόσεις έως τον Ιούνιο του 2021 - Media
 
Τα προκαταρκτικά στοιχεία σχετικά με την έρευνα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του νέου κορωνοϊού επιβεβαιώνουν ότι η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος κατά την περίοδο χορήγησης της πρώτης δόσης του εμβολίου φθάνει το 69,3% , ενώ την περίοδο χορήγησης της δεύτερης δόσης του εμβολίου φθάνει στο 96,2%.
 
Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού επιστημονικού και ερευνητικού ινστιτούτου δημόσιας υγείας Σεμάσκο, και μέλος της ανεξάρτητης επιτροπής παρακολούθησης των κλινικών δοκιμών Ραμίλ Χαμπρίεφ, κατά την διάρκεια φόρουμ στο οποίο συμμετείχαν και ξένοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας.
 
Πρόσφατα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) που χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, είχε ανακοινώσει ότι η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου φθάνει το 95%.
 
Ο Χαμπρίεφ δήλωσε ότι οι σχετικές μελέτες που έγιναν στην βάση των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης έδειξαν την αποτελεσματικότητά και ασφάλεια του εμβολίου.
 
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις τα πληροφοριακά συστήματα που γίνονται κατά του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V συνιστούν απόπειρες των άλλων χωρών να αποκρύψουν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την ανάπτυξη των δικών τους εμβολίων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:37