search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:27
MENU CLOSE

Νιγηρία: Aίσιο τέλος για τους πέντε Έλληνες ναυτικούς που είχαν πέσει στα χέρια πειρατών (Photos)

11.12.2020 06:55
Νιγηρία: Aίσιο τέλος για τους πέντε Έλληνες ναυτικούς που είχαν πέσει στα χέρια πειρατών (Photos) - Media

 

Τέλος καλό, όλα καλά για τους πέντε ναυτικους του πλοίου Stelios K., που δέχθηκε επίθεση πειρατών στη Νιγηρία. Μετά την απίστευτη περιπέτεια που έζησαν επιστρέφουν σημερα το πρωί στην Ελλάδα.

Το πλήρωμα, του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου μετά την περιπέτεια των 12 ημερών στην Αφρική, επιβιβάστηκαν χθες Πέμπτη στο αεροπλανο και με πτήση της Qatar μέσω Ντόχας θα προσγειωθούν στις 11:10 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

«Έζησαν εναν εφιάλτη αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά και σήμερα θα βρίσκονται κοντά μας…» λέει στο protothema.gr η κυρια Ηλιάνα Πούλου, σύζυγος του ενός εκ των πέντε ναυτικών, Σταύρου Πετσάκου.

Υπενθυμίζεται οτι το Stelios K., δέχθηκε την επίθεση των Αφρικανών πειρατων στα τέλη Νοεμβριου. Οι Νιγηριανοί εκαναν ρεσάλτο στο δεξαμενόπλοιο και αφού απήγαγαν τον καπετάνιο και δυο ναύτες επικοινώνησαν με την εταιρεια και ζητουσαν λύτρα. Τελικά μετα απο διαπραγματεύσεις 12 ημερών αφέθησαν την περασμένη Παρασκευη ελευθεροι.

Οι πέντε ναυτικοί υπεβλήθησαν σε covid τεστ τα οποία βγήκαν αρνητικά, επιβιβάστηκαν χθες το απόγευμα στο αεροπλάνο και σήμερα θα βρίσκονται στην Ελλάδα.

«Μάστιγα» η σύγχρονη πειρατεία

Ενώ θα πιστεύαμε ότι στη σύγχρονη εποχή η πειρατεία στις θάλασσες έχει εξαλειφθεί και αφορά μόνο το διαδίκτυο, τον κινηματογράφο και τη μουσική, η αλήθεια είναι πως η πειρατεία στη θάλασσα συνεχίζει να υπάρχει και να εξαπλώνεται σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Μάλιστα, σε ορισμένες από αυτές αποτελεί τόσο συνηθισμένο φαινόμενο, ώστε τα εμπορικά πλοία, και όχι μόνο, να πραγματοποιούν «ελιγμούς» για να αποφύγουν τα επικίνδυνα περάσματα.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, το φαινόμενο είχε αρχίσει να εξασθενεί, ωστόσο η εμφάνιση των Σομαλών πειρατών, που αποτελούν και τις πιο επικίνδυνες “ομάδες” πειρατών που δραστηριοποιούνται στα ανοικτά της Αφρικής έφερε και πάλι στο προσκήνιο το πρόβλημα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στις χώρες που βασίζουν την οικονομία τους στο εμπόριο και αποδεικνύοντας ότι αποτελούν μια πραγματική απειλή.

Οι σύγχρονοι πειρατές επιτίθενται κυρίως σε φορτηγά πλοία και αλιευτικά σκάφη, ενώ πολύ σπάνια χτυπούν κρουαζιερόπλοια. Οι πειρατικές συμμορίες στοχεύουν στην αφαίρεση μετρητών ή την απαγωγή μελών του πληρώματος για να καταφέρουν να αποσπάσουν λύτρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:26