search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:05
MENU CLOSE

ΕΕ: Πανηγυρίζουν Πολωνία και Ουγγαρία μετά τον συμβιβασμό για το Ταμείο Ανασυγκρότησης

11.12.2020 07:15
ΕΕ: Πανηγυρίζουν Πολωνία και Ουγγαρία μετά τον συμβιβασμό για το Ταμείο Ανασυγκρότησης - Media

 

Ως νίκη και μάλιστα μεγάλη χαρακτηρίζουν οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας και της Ουγγαρίας τη συμβιβαστική συμφωνία στην οποία κατέληξαν με τα υπόλοιπα 25 μέλη της ΕΕ για το θέμα της οικονομικής αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι χαρακτήρισε τη συμφωνία «διπλή νίκη».

«Από τη μια, ο προϋπολογισμός της ΕΕ μπορεί να αρχίσει να εκτελείται και η Πολωνία θα λάβει 700 δισεκατομμύρια ζλότι [σ.σ.: 174 εκατ. ευρώ] από αυτόν. Από την άλλη, τα κεφάλαια αυτά είναι ασφαλή, διότι ο μηχανισμός των όρων περιορίστηκε σε πολύ συγκεκριμένα κριτήρια», ανέφερε ο Μοραβιέτσκι και πρόσθεσε πως με τη συμφωνία αποκλείεται ταυτόχρονα το ενδεχόμενο οι κανόνες να μεταβληθούν εκ των υστέρων σε βάρος των συμφερόντων της Βαρσοβίας.

Ταυτόσημη άποψη εξέφερε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. Ο εκπρόσωπος του λαϊκιστή εθνικιστή πρωθυπουργού σχολίασε: «Νικήσαμε. Στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, δεν είναι ώρα να κάνουμε πολιτικές και ιδεολογικές συζητήσεις που μας εμποδίζουν να αναλάβουμε δράση».

Για τον Ζόλταν Κόβατς, τον εκπρόσωπο του Όρμπαν, «αποτρέψαμε τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να ασκηθεί πίεση στους Ούγγρους να λάβουν αποφάσεις που δεν θέλουν».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:01