search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:05
MENU CLOSE

«Τυφλή» δικαιοσύνη: Αποζημίωση μόλις 2.250 ευρώ για 75 μέρες άδικης φυλάκισης

11.12.2020 08:14
«Τυφλή» δικαιοσύνη: Αποζημίωση μόλις 2.250 ευρώ για 75 μέρες άδικης φυλάκισης - Media

 

Έχασε 75 μέρες από τη ζωή του, ανέλαβε το «στίγμα» της εξαπάτησης της ίδιας της υπηρεσίας του και κυρίως δεκάδων συμπολιτών του, αποδείχτηκε ότι δεν είχε σχέση και πως τον αποζημίωσε η Πολιτεία; Με 30 ευρώ την ημέρα!

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου αναγνώρισε χθες σε 55χρονο ηλεκτρολόγο, πρώην υπάλληλο της ΔΕΗ ο οποίος είχε συλληφθεί για υπόθεση απάτης δεκάδων πολιτών, πως επρόκειτο για λάθος.

Το δικαστήριο για την υπόθεση του έγινε τον Ιανουάριο του 2019 και τόσο ο 55χρονος και μία 49χρονη συγκατηγορούμενή του απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που τους βάραιναν και κρίθηκαν αθώοι.

Σύλληψη

Οι δυο ανωτέρω κατηγορούνταν μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του ότι έταζαν να τους «εξαφανίσουν» τις οφειλές που είχαν στη ΔΕΗ αλλά και να τους τοποθετήσουν ειδική συσκευή στον μετρητή ώστε να δείχνει μικρότερη ένδειξη κατανάλωσης από την πραγματική!

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί το καλοκαίρι του 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι και είχαν συλλάβει εκτός από τον 55χρονο και άλλα πέντε άτομα. Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στην ανάκριση και ο 55χρονος μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για χρονικό διάστημα περίπου δυόμισι μηνών, οπότε και αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου. Ο άνθρωπος βέβαια τελικά αθωώθηκε.

Αίτηση αποζημίωσης

Το καλοκαίρι του 2020 διά του δικηγόρου του Δημήτρη Βερβέρη, ο 55χρονος ηλεκτρολόγος προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου αίτηση με την οποία ζητά να του καταβληθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ ως αποζημίωση για τις 75 ημέρες που παρέμεινε στη φυλακή, αν και αθώος.

Η αίτησή του εξετάστηκε χθες και το δικαστήριο την έκανε δεκτή αποφασίζοντας να λάβει το ποσό των 30 ευρώ ημερησίως για το χρονικό διάστημα της κράτησής του, δηλαδή από τις 28 Αυγούστου 2017 έως και τις 10 Νοεμβρίου 2017.

Πηγή: dikastiko.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00