search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:52
MENU CLOSE

Αντεπίθεση Τσίπρα: «Ενορχηστρωτής των δημοσιευμάτων ο Μητσοτάκης, να απαντήσει για τα 32 ακίνητα και τα χρέη στις τράπεζες»

11.12.2020 09:17
5183076.jpg

 

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το σπίτι στο Σούνιο καθώς παρά τις απαντήσεις που έδωσε και τα εξώδικα οι επιθέσεις και οι υπαινιγμοί συνεχίστηκαν. Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε μέσω μιας τηλεοπτικής εκπομπής με υψηλή θεαματικότητα να απαντήσει αλλά και να θέσει ερωτήματα για τα περιουσιακά στοιχεία του πρωθυπουργού, τον οποίο έδειξε ευθέως ως ενορχηστρωτή των δημοσιευμάτων. Μάλιστα απέδωσε την επιλογή αυτή σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την πανδημία, σε προσπάθεια αλλαγής ατζέντας, διότι όπως είπε «τα πράγματα δεν πάνε καλά» όταν μετά από έναν μήνα λοκντάουν συνεχίζουμε να έχουμε υψηλό αριθμό κρουσμάτων και 100 νεκρούς την ημέρα.

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επέλεξαν τη στιγμή που έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας στην εξοχική κατοικία που νοικιάζω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το σπίτι στα Λεγραινά ειδικότερα, αναφέρθηκε αρχικώς στο πώς παρουσίασαν το θέμα τα σχετικά δημοσιεύματα, για τα οποία όπως προαναφέρθηκε κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, καταλογίζοντάς του επιπλέον επανειλημμένη επιχείρηση λασπολογίας:

«Μιλήσανε για βίλα εκατομμυρίων την οποία απέκτησα, αυτά ήταν τα πρώτα δημοσιεύματα τα οποία ενορχήστρωσε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγει στον κιτρινισμό, στην λάσπη και στον λαϊκισμό. Το ξανάκανε κι άλλη φορά αισθανόμενος στριμωγμένος στη Βουλή, αναφερόμενος σε διασυνδέσεις του νεκρού πατέρα μου που δεν μπορούσε να δώσει απαντήσεις, με τη Χούντα».

«Είναι οξύμωρο» συνέχισε, «ο κ. Μητσοτάκης των 32 ακινήτων – τόσα δηλώνει στο πόθεν έσχες του – και το κόμμα των υπερχρεωμένων μεγαλοϊδιοκτητών με δάνεια πάνω από 20 εκ. ευρώ, οι βουλευτές και οι υπουργοί της ΝΔ να κάνουν ερωτήματα για το σπίτι που νοικιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος.

Μιλάνε για βίλα εκατομμυρίων, δεν πρόκειται για βίλα, βίλα είναι το σπίτι του Μητσοτάκη στην Τήνο μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο».

Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως πρόκειται για μια περιοχή όπου νοικιάζονται παραθεριστικές κατοικίες με τη σεζόν, στην οποία ο ίδιος βρίσκεται τα τελευταία 6 χρόνια: «Είμαι στην περιοχή εδώ και έξι χρόνια, από το 2015 έως το 2019 ενόσω ήμουνα και πρωθυπουργός ενοικίαζα με τη σεζόν για τρεις μήνες ένα μεγαλύτερο σπίτι 180 τετραγωνικά, έδινα 1200 ευρώ το μήνα, 3.600 στο χρόνο, τώρα δίνω 6.000 το χρόνο με μια συμφωνία που έκανα με τον ιδιοκτήτη ο οποίος το είχε για 10 χρόνια σε αγγελία και ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει ούτε αγοραστή ούτε ενοικιαστή».

«Εκτέλεσαν συμβόλαιο κατ’ εντολήν Μητσοτάκη»

Έκανε λόγο για «συκοφάντες της δημοσιογραφίας» που «ανέλαβαν κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη να εκτελέσουν αυτό το συμβόλαιο» διότι μιλήσανε για αγορά και αμφισβητήσανε την ενοικίαση, «μιλήσανε για ανακατασκευή ύψους 1 εκ. ευρώ, από εισηγμένη στο χρηματιστήριο μεγαλοκατασκευαστική εταιρεία για λογαριασμό μου».  ¨όλα αυτά τα γράψανε και πήραν τις απαντήσεις τους, είπε, έχω στείλει ήδη εξώδικο κι εφόσον δεν αποκαταστήσουν την αλήθεια που δεν βλέπω να την αποκαθιστούν τα χρήματα που θα διεκδικήσω από την αγωγή δε θα τα πάρω για να αγοράσω ‘’τη βίλα των εκατομμυρίων’’, θα τα δώσω στο ταμείο το ασφαλιστικό των εργαζόμενων στα ΜΜΕ που τούτη την ώρα δίνουν έναν κρίσιμο αγώνα για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους ενάντια σ’ ένα νόμο που καταργεί όλα όσα προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος Παππά, που διασφάλιζε τους 400 εργαζόμενους ανά τηλεοπτικό σταθμό και άλλα κρίσιμα ζητήματα για την εργασία των ανθρώπων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Στο ερώτημα γιατί ο ιδιοκτήτης να του παραχωρήσει ένα σπίτι για το οποίο δαπάνησε 20.000 ευρώ για να λάβει 18.000 ευρώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν είναι κάποιος «διαπλεκόμενος επιχειρηματίας» ή κάποιος επιχειρηματίας που χρωστάει στο Δημόσιο ή στις τράπεζες, αλλά ένας έντιμος άνθρωπος, γνωστός στην περιοχή, που είχε για 10 χρόνια το ακίνητο «ανεκμετάλλευτο».

Στη συνέχεια και αφού σημείωσε ότι τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να απαντούν σε ερωτήματα που τίθενται σχετικά με τις οικονομικές τους συναλλαγές, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα δώσει στη δημοσιότητα τα ενοίκια που αφορούν τον ίδιο.

«Στο σπίτι του Βολταίρου δε μιλάνε για σκοινί»

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ενοίκιο που δηλώνει ότι πληρώνει στην κατοικία όπου διαμένει στο Λυκαβηττό, «γιατί δεν διαμένει σε καμία από αυτές που έχει ιδιόκτητες και είναι πολλές, εντός Ελλάδας κι εκτός Ελλάδας –  ξέρετε στο σπίτι του Βολταίρου δε μιλάνε για σκοινί», ώστε «να μάθουμε πόσα πληρώνει, αν πληρώνει, πού τα πληρώνει»

Υπογράμμισε δε πως ο πρωθυπουργός δηλώνει στο πόθεν έσχες του δάνεια ύψους 1,5 εκ. ευρώ, καλώντας να αναρωτηθούν αν είναι λίγα ή πολλά αυτοί που ασχολούνται με το αν είναι λίγο τα 500 ευρώ του ενοικιαστηρίου του σπιτιού στο Σούνιο. Και πρόσθεσε με νόημα ότι ένας πρωθυπουργός που χρωστά ενάμιση εκατομμύριο στις τράπεζες είναι ένας ευάλωτος  πρωθυπουργός σε πιέσεις». «Θα δώσουν στη δημοσιότητα τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει; Δεν πρόκειται να απαντήσουν διότι έχουν καταλάβει ότι άνοιξαν ένα θέμα που δεν τους συμφέρει» είπε.

Τροπολογία για τα δάνεια πολιτικών

Στο σημείο αυτό προανήγγειλε τροπολογία που θα υποχρεώνει βουλευτές και υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος του δανεισμού όλη την πορεία του δανεισμού και τις ρυθμίσεις, διότι είναι γνωστό ότι «αν υπάρχει ένας τρόπος να ξεπλένει κανείς χρήμα είναι να παίρνει δάνεια εκατομμυρίων χωρίς εγγυήσεις από τις τράπεζες και να κάνει μετά ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων».

Αυτή τη συζήτηση, είπε «δεν επέλεξα να την ανοίξω εγώ εν μέσω πανδημίας, επέλεξε να την ξεκινήσει ο κ. Μητσοτάκης, οφείλει λοιπόν να απαντήσει στον ελληνικό λαό», κατέληξε.

«Ο Μητσοτάκης δεν έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει συγνώμη»

Ως προς το ζήτημα της πανδημίας που όπως είπε είναι το πρωτεύον, σημείωσε ότι ενώ είμαστε πάνω από έναν μήνα σε λοκντάουν παραμένει υψηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών. Εκτίμησε ως βασική αιτία το ότι «δεν υπάρχει μια σοβαρή διαδικασία καταγραφής των κρουσμάτων προκειμένου να παίρνουμε τα μέτρα μας» και ακολούθως συνταγογράφηση των τεστ, όπως «φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάρτιο». Αναφέρθηκε ενδεικτικά στο ότι ο ΕΟΔΥ δεν κάνει τεστ σε όλους όσοι αναφέρουν συμπτώματα, αλλά πολλούς από αυτούς τους συμβουλεύει να μένουν σπίτι, ωστόσο πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για τεστ σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο ή να λείψουν από τη δουλειά τους. Ακόμη και με τη διατίμηση των τεστ, το ύψος της οποίας ανέβηκε σε σχε΄ση με το αρχικό, πολλές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να το καλύψουν, τόνισε.

Σημείωσε ότι ο Μητσοτάκης δεν αξιοποίησε τον χρόνο που του δόθηκε, αλλά πανηγύριζε και πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο το κρίσιμο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ενώ έχουμε επί 10 μέρες εκατόμβες νεκρών δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να πει μία συγνώμη.

Κάνοντας συγκρίσεις με την πυρκαγιά στο Μάτι είπε ότι ο ίδιος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τα λάθη και τις παραλείψεις στα 45 λεπτά που μεσολάβησαν μέχρι να φτάσει η φωτιά στον οικισμό, και ακολούθως διερωτήθηκε γιατί ο Μητσοτάκης δεν βγαίνει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για «τις παραλείψεις και τα λάθη που είχαν ένα χρόνο 7 μηνών να οργανωθούνε» με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε κάθε μέρα τον αριθμό νεκρών που είχαμε τότε σε μια μέρα, παρά επιρρίπτει στους πολίτες την ευθύνη όλους αυτούς τους μήνες.

Για Σύνοδο Κορυφής: διπλωματική αποτυχία της κυβέρνησης να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα

Σε σχέση με την Σύνοδο Κορυφής, έκανε λόγο για πολύ αρνητική εξέλιξη, μια «ακόμη διπλωματική ήττα για τη χώρα», καθώς ενώ «είχαν προαναγγείλει κυρώσεις για την Τουρκία που δαγκώνουνε» τελικώς «περάσαν κάτω από τον πήχη» και «ως τον Μάρτη με τη βούλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δυστυχώς, η Τουρκία θα έχει τη δυνατότητα να σουλατσάρει στη Μεσόγειο με το Oruc Reis».

«Είναι προφανές» πρόσθεσε, ότι «η ΕΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων» επιμένοντας πως πρόκειται για «διπλωματική ήττα της χώρας» και πως η κυβέρνηση απέτυχε να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:52