06/03/2021 19:49:24

Δημοσιογράφοι: Διάλογος με Πέτσα τη Δευτέρα για το νομοσχέδιο και τις απολύσεις στα κανάλια

Δημοσιογράφοι: Διάλογος με Πέτσα τη Δευτέρα για το νομοσχέδιο και τις απολύσεις στα κανάλια - Media

 

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις αποδέχθηκαν την πρόσκληση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για συνέχιση του διαλόγου τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου για το νέο νομοσχέδιο που αφορά στους εργαζόμενους των καναλιών.

Το νέο νομοσχέδιο που φέρνει με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση αναμένεται να πλήξει σε μεγάλο βαθμό τους εργαζόμενους σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς οι διατάξεις του προβλέπουν μείωση του αριθμού τους σε κάθε κανάλι. Κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις.

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις είχαν προειδοποιήσει ότι ολόκληρος ο κλάδος τίθεται σε απεργιακή εγρήγορση, που άρχισε από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, μέχρι την οριστική απόσυρση του άδικου και αντεργατικού άρθρου 41 του εν λόγω νομοσχεδίου, αλλά και άλλων άρθρων που με τη διατύπωση τους υποκρύπτουν σκοτεινά σημεία για τη λειτουργία των περιφερειακών μέσων.

Τώρα, με νέα ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι παραμένουν σε απεργιακή ετοιμότητα.

Τέλος, διαμηνύουν ότι δεν θα δεχθούν νέο αιφνιδιασμό με κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ χαιρετίζουν την καθολική συμμετοχή των συνάδελφων στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην Αθήνα και την περιφέρεια, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ.

Κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης και των καναλαρχών που επιχειρούν να συνθλίψουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μείωση των θέσεων εργασίας ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αλλά και αποδυνάμωση του ΕΔΟΕΑΠ, η συντριπτική επιτυχία της απεργίας αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα σε πολλαπλούς αποδέκτες: Ότι οι πιέσεις και οι εκφοβισμοί μας βρίσκουν αρραγώς οχυρωμένους, με ισχυρά αναχώματα απέναντι σε κάθε προωθούμενη αντεργατική ρύθμιση.

Η στήριξη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η αλληλεγγύη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και 600.000 δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο, αλλά και ακόμα πιο ουσιαστικά η στήριξη της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, της οποίας είμαστε όχι μόνο αναπόσπαστο μέρος αλλά και εμπροσθοφυλακή των αξιών της δημοκρατίας, σηματοδοτούν για όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση το απολύτως δίκαιο των αιτημάτων μας και ενίσχυση για τη συνέχιση του αγώνα μας.

Τα Δ.Σ. των Συνεργαζομένων Ενώσεων

Αποδέχονται την πρόσκληση του Υπουργού κυρίου Στέλιου Πέτσα για συνέχιση του διαλόγου τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, δηλώνοντας παράλληλα ότι παραμένουν σε απεργιακή ετοιμότητα.

Διαμηνύουν ότι δεν θα δεχθούν νέο αιφνιδιασμό με κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.

Συνεχίζουν να εκφράζουν την αγωνιστική τους ενότητα με γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ

ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.