search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:16
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αποστάσεις και από Κακλαμάνη – «Τον Ιούνιο έγινε το σημαντικό λάθος»

11.12.2020 17:34
Κορωνοϊός: Αποστάσεις και από Κακλαμάνη - «Τον Ιούνιο έγινε το σημαντικό λάθος» - Media

 

Άλλο ένα κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, πήρε αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98,9 ο Ν. Κακλαμάνης δήλωσε ότι «τον Ιούνιο έγινε το σημαντικό λάθος. Πιστέψαμε ότι είχαμε κερδίσει τον πόλεμο, ενώ είχαμε κερδίσει μία μάχη απέναντι στον ιό».
 
Προσέθεσε, δε, ότι «ξεθαρρέψαμε περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να κυνηγάμε με μια καθυστέρηση τριών εβδομάδων εμείς τον κορωνοϊό».
 
Μάλιστα, αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, εκτίμησε ότι η πίεση θα μειωθεί, αλλά «η αποκλιμάκωση θα οφείλεται στον μεγάλο αριθμό θανάτων και σε δεύτερο λόγο στη μείωση των κρουσμάτων».
 
Υπενθυμίζεται ότι η Ντ. Μπακογιάννη είχε δηλώσει ότι «δεν υπήρχε ιδανικός τρόπος να ανοίξουμε τον τουρισμό εν μέσω πανδημίας. Κάναμε προσπάθειες και συζητήσεις για να γίνουν τεστ σε όποιον θα ταξίδευε. Το αρνήθηκαν οι εταίροι μας και οι αεροπορικές λόγω της έλλειψης τεστ και λόγω κόστους».
 
Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος είπε «είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε. Είναι προφανές. Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15