search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:20
MENU CLOSE

Κοντοζαμάνης: Υπάρχει ανταπόκριση ιδιωτικών κέντρων να συμβάλουν στον εμβολιασμό

11.12.2020 17:39
Η Ελλάδα θα δώσει μέρος των εμβολίων της στην Βόρεια Μακεδονία – Διαψεύδει ο Κοντοζαμάνης (Video) - Media

 

Τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, εφόσον αυτή απαιτηθεί, στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα, στην αποψινή ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο Υγείας. «Υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκληση που απευθύναμε στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε ορισμένα κέντρα που πληρούν τις προϋποθέσεις, να συμβάλλουν στον εμβολιασμό» είπε.

Όπως επανέλαβε, ήδη έχουν σχεδιαστεί 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία, εφόσον συμμετάσχουν και ιδιώτες, θα αυξηθούν.

Ο στόχος, υπενθύμισε, είναι να γίνονται δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κάθε μήνα, αλλά η επίτευξη του –προσέθεσε- θα εξαρτηθεί από την παράδοση των δόσεων στη χώρα μας.

Σε ερώτση για το πώς θα πειστούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε χαρακτηριστικά ότι «η πραγματικότητα θα αναδείξει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ήδη βλέπουμε την εμπειρία από άλλες χώρες».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε για ακόμη μία φορά ότι ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός και διευκρίνισε ότι χρειάζεται ειδική νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν θα υπάρξει, για να δύναται ένας δημόσιος οργανισμός ή ιδιωτική εταιρεία να ζητήσει υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ωστόσο παρατήρησε ότι το κράτος έχει την υποχρέωση να διαφυλάξει την υγεία των πολιτών του και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πείσει όλους ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και απαραίτητο.

«Η χώρα μας είναι σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου σε σχέση με τον αριθμό θανάτων που καταγράφονται από την πανδημία, όμως δεν είναι αυτός ένας αριθνός που πρέπει να μπαίνει τώρα στο τραπέζι» ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όσον αφορά τα τεστ, είπε ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησαν και συνεχίζονται περιοδικοί έλεγχοι σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, στα νοσοκομεία, στα στρατόπεδα, σε τροφίμους σε γηροκομεία, όπου και εκεί εντοπίζονται ασυμπτωματικοί φορείς του ιού. «Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν εξετάζονται ασυμπτωματικοί, αυτό γίνεται μόνο στο πλαίσιο επιδημιολογικού ελέγχου» προσέθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:20