21/02/2019 13:00:47
9.10.2009

Ψήφος σε Μπόμπολα και «κρατικόχαρτα»

Απρόσμενο εκλογικό θρίαμβο χαρακτηρίζει τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές η περιβόητη Citigroup, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι πρόκειται για εκλογές που κρίθηκαν στον τομέα της οικονομίας, κάτι που, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, υποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πως η αλλαγή, παρά τις όποιες αβεβαιότητές της, είναι η καλύτερη επιλογή για την οικονομία.

Η αυτοδυναμία που εξασφάλισε το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη Citi, είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για τις χρηματαγορές, καθώς τερματίζει την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα και παρέχει ισχυρή πλειοψηφία στη νέα κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ύφεσης στη χώρα.

Αναμένει μάλιστα αρχικά θετική αντίδραση στην αγορά, λόγω της αυτοδυναμίας, ωστόσο προειδοποιεί ότι τα αρνητικά μακροοικονομικά που πρόκειται να αποκαλύψει το ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας τα καθήκοντα που έχει να εκτελέσει, είναι πιθανό να ασκήσουν πιέσεις στην αγορά. Όσον αφορά συγκεκριμένες μετοχές τώρα, η Citi δίνει βραχυπρόθεσμα απόδοση μεγαλύτερη της αγοράς για τον ΟΠΑΠ, τον ΟΤΕ, αλλά και την ΕΧΑΕ, που πρόκειται να επωφεληθεί από τη θετική αντίδραση στις αγορές, και εκτιμά ότι το προ- εκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά θετικό και για τον κατασκευαστικό κλάδο, με τις ΕΛΛΑΚΤΩΡ (Μπόμπολας) και ΓΕΚ Τέρνα (Περιστέρης-Καμπάς) να επωφελούνται, αλλά και τον κλάδο της πράσινης ενέργειας, που πρόκειται να φέρει στο προσκήνιο την Τέρνα Ενεργειακή.

Τέλος, βλέπει κάποια υπο-απόδοση για την Εθνική και τη ΔΕΗ, λόγω της πιθανότητας να προκύψουν ανακατατάξεις στη διοίκηση των δυο εταιρειών.

Έχει ο καιρός γυρίσματα, που έλεγε και ο –μπρρρ – Επίτιμος…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.