search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:32
MENU CLOSE

Το «τελευταίο αντίο» στον «Παμπλίτο»

12.12.2020 14:49
Το «τελευταίο αντίο» στον «Παμπλίτο» - Media

 

Χιλιάδες κόσμου συνόδευσαν σήμερα τον Πάολο Ρόσι στην τελευταία κατοικία του. Ο διάσημος άσος «έφυγε» ξαφνικά στα 64 χρόνια του χρόνια και κανείς δεν ξέχασε πως είχε οδηγήσει την Ιταλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 1982, στην Ισπανία, βγάζοντας στο δρόμο ένα ολόκληρο έθνος, που περίμενε 44 χρόνια εκείνη τη στιγμή.

Ο ήρωας της «σκουάντρα ατζούρα», ο επιθετικός που συμμετείχε σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα (1978, 1982, 1986) εγκατέλειψε τα εγκόσμια, αφού έδωσε μάχη με την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε, και σήμερα πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον καθεδρικό ναό της Βιντσέτζα στην κηδεία του, μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα.

Χιλιάδες άνθρωποι, άλλωστε, από χθες επισκέφθηκαν στο «Στάντιο Μέντι» της Βιντσέντζα για να αποχαιρετήσουν τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 1982. Το φέρετρο του Ρόσι  συνόδευσαν οι συμπαίκτες του στο Μουντιάλ της Ισπανίας, Μάρκο Ταρντέλι, Αντόνιο Καμπρίνι, Τζανκάρλο Αντονιόνι, Φούλβιο Κολοβάτι, Αλεσάντρο Αλτομπέλι, Μπέπε Μπέργκομι, Φράνκο Μπαρέζι, Ντανιέλε Μασάρο και Τζοβάνι Γκάλι.
Ο κόσμος χειροκρότησε την πομπή, και φώναζε τ’ όνομα του. Στο φέρετρο βρίσκονταν η φανέλα της εθνικής Ιταλίας, όπως και αυτές της Βιντσέντζα και Γιουβέντους. Μάλιστα, στο ναό υπήρχε και το πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας «Gazzetta dello Sport», μετά τον προσωπικό του θρίαμβο στο Μουντιάλ του 1982.

Στην εκκλησία, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, επετράπη η είσοδος μόνο σε 300 άτομα, εκ των οποίων ήταν μεγάλα ονόματα του ιταλικού ποδοσφαίρου, όπως οι Μαλντίνι και Ρομπέρτο Μπάτζο, ενώ όλη η διαδικασία καλύφθηκε ζωντανά από την δημόσια τηλεόραση Rai.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:31