search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:56
MENU CLOSE

Χαρίτσης: «Η κυβερνητική πολιτική δεν είναι μονόδρομος- Υπάρχει το δικό μας σχέδιο για έξοδο από την κρίση»

12.12.2020 17:37
Χαρίτσης: «Με τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση επισφραγίζει το αντικοινωνικό της σχέδιο» - Media

 

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία» δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Newsique.gr», τονίζοντας ότι «η ελληνική οικονομία οδηγήθηκε σε νέα βαθιά ύφεση, 11,7%, για το 3ο τρίμηνο, τη χειρότερη της Ευρώπης» ενώ «η ετήσια έρευνα SAFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατατάσσει τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη ως προς την πρόσβαση σε χρηματοδότηση και τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους».

«Η κυβέρνηση όμως δεν έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης» συνεχίζει ο βουλευτής, «παρά μόνο αποσπασματικά και ελλιπή μέτρα, που οδηγούν σε λουκέτα, εκτόξευση της ανεργίας και κατάρρευση των δημοσίων εσόδων ύψους 10 δισ. μόνο για το 9μηνο». Και προσθέτει: «Με τον προϋπολογισμό για το 2021 επιλέγει να συνεχίσει την πολιτική των προηγούμενων μηνών, χωρίς ουσιαστική στήριξη για το ΕΣΥ, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Στο μεταξύ ο τομεάρχης Ανάπτυξης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αφήνει αναξιοποίητα μια σειρά χρηματοδοτικών εργαλείων για να στηρίξει με γενναία ρευστότητα την οικονομία» όπως «την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας», «το «μαξιλάρι» ασφαλείας των 37 δισ.», «την ρευστότητα από την ΕΚΤ» αλλά «και τα κονδύλια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων».

«Μέσω της έκθεσης Πισσαρίδη, και κατ’ επέκταση του κυβερνητικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης, δρομολογούνται ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων για το δημόσιο συμφέρον υποδομών, ακόμη και αυτών της υγείας» προειδοποιεί ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ «για την επιχειρηματικότητα επιφυλάσσεται συνολική αναδιάρθρωση σε βάρος μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και υπέρ μεγάλων ομίλων».

«Οι πολιτικές της λιτότητας, της περαιτέρω φτωχοποίησης των μεσαίων και ευάλωτων στρωμάτων, του ξεπουλήματος των δημόσιων υποδομών και του κοινωνικού πλούτου, δεν είναι μονόδρομος» επισημαίνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Υπάρχει ένας άλλος δρόμος, το δικό μας σχέδιο για έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας. Σε αυτό θα ζητήσουμε την συμμετοχή όσων δεν χωράνε στο παρωχημένο μοντέλο ανάπτυξης για λίγους που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:50