search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:19
MENU CLOSE

Αυστρία: Οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο

12.12.2020 18:25
Αυστρία: Οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο - Media

 

Το υπουργείο Υγείας στη Βιέννη θεωρεί ότι η στρατηγική εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην Αυστρία θα εφαρμοστεί όπως έχει προετοιμαστεί, με μία πρώτη παράδοση εμβολίων από την Biontech / Pfizer να αναμένεται στις αρχές Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια, όπως είχε προγραμματιστεί, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε οίκους ευγηρίας και θεραπευτήρια, το μοναδικό ερώτημα είναι η έγκριση του εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμανε σήμερα στη Βιέννη ο Κλέμενς Μάρτιν ‘Αουερ, ο ειδικός εντεταλμένος Covid-19 του αυστριακού υπουργείου.

Κατά την άποψή του, δεν είναι ακόμη δυνατό να ειπωθεί πότε ακριβώς θα παραδοθούν τα πρώτα εμβόλια, η έγκριση για το Biontech / Pfizer αναμένεται στα τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου, ενώ, για λίγο αργότερα, δηλαδή στις αρχές Ιανουαρίου, ο ίδιος αναμένει ότι θα φτάσουν στην Αυστρία 250.000 δόσεις εμβολίου από αυτήν την εταιρεία.

Αυτό σημαίνει ότι -επειδή είναι απαραίτητοι δύο εμβολιασμοί- 125.000 άνθρωποι που βρίσκονται σε γηροκομεία και θεραπευτήρια της χώρας θα μπορούν να εμβολιαστούν στην πρώτη φάση.

Μία επόμενη παράδοση εμβολίων, ο ίδιος τοποθετεί επίσης μέσα στον Ιανουάριο, που θα είναι 200.000 δόσεις από την εταιρεία Moderna και θα επιτρέψει την ανοσοποίηση του υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία, ιατρεία κ.α., αλλά και ομάδων υψηλού κινδύνου.

Μία τρίτη παρτίδα εμβολίων θα προέρχεται από την Astra Zeneca — για την οποία ο Κλέμενς Μάρτιν ‘Αουερ αναμένει την έγκριση “κατά το πρώτο τρίμηνο” της νέας χρονιάς.

Με περίπου δύο εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, μπορεί να υπάρξει μετάβαση στη δεύτερη φάση του εμβολιασμού — και να εμβολιαστούν όλοι οι άνθρωποι άνω των 65 ετών και εκείνοι με συστημικό κίνδυνο στους τομείς της εκπαίδευσης, της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και των κρίσιμων υποδομών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00