search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:25
MENU CLOSE

Συνελήφθησαν δύο άντρες για κατασκοπεία στη Ρόδο – Έλληνας ναυτικός έδινε πληροφορίες στην Τουρκία

12.12.2020 19:11
Συνελήφθησαν δύο άντρες για κατασκοπεία στη Ρόδο - Έλληνας ναυτικός έδινε πληροφορίες στην Τουρκία - Media

 

Σαν «βόμβα» έπεσε το βράδυ του Σαββάτου (12/12) η ανακοίνωση της αστυνομίας πως έχει σχηματιστεί δικογραφία, στη Ρόδο, σε βάρος δυο Ελλήνων «για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ανακοίνωση.

Η υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο ήρθε στο φως μετά από έρευνες της ΕΥΠ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θρίλερ είναι δυο Έλληνες, μουσουλμάνοι της Θράκης. Ο ένας εργαζόταν ως μάγειρας σε καράβι που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος – Καστελόριζο και ο δεύτερος εργαζόταν στο τουρκικό προξενείο, κατέχοντας μάλιστα θέση γενικού γραμματέα.

Η δράση των φερόμενων ως κατασκόπων ξεκίνησε από τον Αύγουστο και μετά όταν Έλληνες πράκτορες άρχισαν να τους παρακολουθούν. Οι ελληνικές Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του μάγειρα, όπου βρέθηκαν λαπτοπ και κινητά τηλέφωνα, η εξέταση των οποίων θα δείξει στις Αρχές το μέγεθος της κατασκοπευτικής τους δράσης.

Το περασμένο καλοκαίρι, όταν υπήρχε η ένταση με την Τουρκία και στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί και ελληνικά πολεμικά πλοία, όταν το καράβι στο οποίο εργαζόταν ο μάγειρας περνούσε από την περιοχή, εκείνος έβγαζε φωτογραφίες τα ελληνικά πλοία και τις έστελνε στον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου.

Η εκτίμηση που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι πως ο υπάλληλος του προξενείου είχε στρατολογήσει τον μάγειρα. Αυτό είναι το ενδεχόμενο που εξετάζει η ΕΠΥ και εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο τα στελέχη της είναι η στρατολόγηση και ο τρόπος που έγινε αυτή.

Στο σπίτι του γραμματέα ύστερα από αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένας φορητός υπολογιστής
  • Τρία κινητά τηλέφωνα

Τα ευρήματα της ΕΛΑΣ ήδη έχουν σταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση και ανάκτηση όλων των δεδομένων. Από την ΕΥΠ γίνονται επίσης επιπλέον έρευνες για να δουν αν ο υπάλληλος του προξενείου μπορεί αν έχει στρατολογήσει κι άλλους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:24