search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:06
MENU CLOSE

Έκτακτο δελτίο καιρού: Προσοχή για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

13.12.2020 10:49
Έκτακτο δελτίο καιρού: Προσοχή για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - Media

 

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ.

Η Υπηρεσία ενημερώνει:

Α. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, θα επηρεάσουν:

1. ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (13-12-2020)

α. Την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου από την Κεφαλλονιά και νοτιότερα, τη δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, από τις απογευματινές ώρες την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις βραδινές ώρες, την ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν.

2. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (14-12-2020)

α. Την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι.

β. Την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα Δωδεκάνησα και κατά διαστήματα τις Κυκλάδες, μέχρι αργά το απόγευμα.

γ. Την Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι αργά το βράδυ.

Β. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν τη Δευτέρα (14-12-2020) στο Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και σταδιακά και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Συναγερμός στην ΓΓΠΠ – Ισχυρή σύσταση Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων 

Κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με όλους τους συναρμόδιους φορείς που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

• Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

• Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

• Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:06