search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:15
MENU CLOSE

Γύρω γύρω πόλη…

22.03.2010 05:35

18 Μαρτίου. Έφτασε η άνοιξη, τρεις μέρες έμειναν. Μετά, μια νέα εποχή. Μικρή κι αυτή. Τρεις μήνες. Υποδιαιρώντας το χρόνο νομίζουμε ότι ζούμε περισσότερο. Το περισσότερο δεν είναι εκεί που το περιμένεις. Είναι απρόβλεπτο… Σε συναντά, δεν το συναντάς.

* 18 Μαρτίου. * Έφτασε η άνοιξη, τρεις μέρες έμειναν. Μετά, μια νέα εποχή. Μικρή κι αυτή. Τρεις μήνες. Υποδιαιρώντας το χρόνο νομίζουμε ότι ζούμε περισσότερο. * Το περισσότερο δεν είναι εκεί που το περιμένεις. Είναι απρόβλεπτο… Σε συναντά, δεν το συναντάς. * Άνοιξη, λοιπόν. Χρώματα και λουλούδια. Στη φύση, στα ρούχα. Εντός μας; * Έφτασε και η εθνική επέτειος, φτάνουν και τα ρεπορτάζ στα στέκια της νεολαίας με το φλέγον ερώτημα: «Τι συμβολίζει η 25η Μαρτίου;». * Όποιος απαντήσει σωστά θα πάρει δώρο το νέο DVD της Τζούλιας. * Ελλάδα, μια χαρούμενη χώρα! Με τα «Opa» της, τους παλικαράδες της, τις ξανθές της, τα χρέη της, τα ιδεολογικά της ναυάγια, τις διαδηλώσεις της, την ψηφιακή της εποχή… * Το κάπνισμα ζει και βασιλεύει στους ναούς της ψυχαγωγίας, γιατί τώρα θεωρούμε πως θα εφαρμοστεί ο νόμος του περιορισμού στο ωράριο λειτουργίας των μπαρ και των μικρών μουσικών σκηνών; * Υπάρχει καμιά περίπτωση ο ξενύχτης να πάψει να ξενυχτάει; Ο γλεντζές να πάψει να γλεντάει και ο τσάμπα μάγκας να γίνει κανονικός μάγκας; Καμία! * Άκουσα ένα σπαρακτικό τραγούδι με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και μ’ άρεσε πολύ. * Ο δίσκος δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα κι αυτό είναι η ανδρική εκδοχή τού «Μαμά γερνάω». Πώς ένας άνδρας αναφέρεται στη μάνα του, τι θυμάται απ’ αυτήν, πόσο του λείπει. Μπαλάντα του Αζναβούρ σε ελληνικούς στίχους Οδυσσέα Ιωάννου. * Είδα τον Βασιλικό στο Μικρό Παλλάς και μετά πήγα κι αγόρασα το νέο του CD, το «Vintage». * Έτσι, συνήθως, λειτουργεί ένα καλό live: στέλνει αγοραστές στα δισκοπωλεία (ελπίζω όχι στους «πειρατές»). * Ο Βασιλικός, λοιπόν, παρουσίασε (θα το επαναλάβει αυτή την Κυριακή και Δευτέρα) τις διασκευές που περιλαμβάνονται στο CD του, καθώς και όσες δεν χώρεσαν αλλά βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα για ένα Vol.2. * Εξαιρετική φωνή, με εσωτερικό παλμό, βιωμένο αίσθημα, σαφήνεια νοημάτων. Ενδιαφέρουσες και καθόλου προβλέψιμες οι διασκευές του σε δημοφιλή τραγούδια του Κοέν, του Λου Ριντ, ακόμα και του Πολ Άνκα. Διασκευές που δεν φώναζαν την… εξυπνάδα τους αλλά το συναίσθημά τους. * Ωραία ατμόσφαιρα παλιού πάρτι η συναυλία, χωρίς βερμούτ, αλλά με διάθεση για χορό και πλατωνικό φλερτ. * Είδα την παράσταση «Όροι συμβολαίου», του 30χρονου συγγραφέα και σκηνοθέτη Μάικ Μπάρτλετ, που ανέβηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 2008 στο Λονδίνο, στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή. * Το έργο ξεκινά σαν μια ρεαλιστική περιγραφή του ασφυκτικού εργασιακού περιβάλλοντος στις μεγάλες πολυεθνικές, για να εξελιχθεί σε μια γκροτέσκο κωμωδία και να καταλήξει σε μια τραγική απεικόνιση της βαρβαρότητας με την οποία οι πολυεθνικές αντιμετωπίζουν τους υπαλλήλους τους. * Όχι, δεν είναι επιστημονική φαντασία. * Το «Όλα για την εταιρεία» δεν είναι κάτι που θα αργήσει να έχει εφαρμογή στην πραγματικότητά μας. Το εξωφρενικό δίλημμα «δουλειά ή ζωή», που τίθεται στο έργο, για πολλούς, από τη δεκαετία του ’80 ήδη, δεν είναι καν δίλημμα. Η δουλειά προηγείται!

Άννα Βλαβιανού

 

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43