search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:24
MENU CLOSE

Καταγγελία ότι έμεινε χωρίς ρεύμα το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη

13.12.2020 17:48
Καταγγελία ότι έμεινε χωρίς ρεύμα το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη - Media

 

Βαριές ευθύνες καταλόγισε στην κυβέρνηση, για τη “γονατισμένη υγειονομικά και οικονομικά Θεσσαλονίκη”, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Η βουλευτής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, επικαλέστηκε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία προχθές, το νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” στη Θεσσαλονίκη έμεινε για μία ώρα χωρίς ηλεκτροδότηση, λόγω βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ, ενώ η γεννήτρια που διατίθεται γι’ αυτές τις περιπτώσεις στο νοσοκομείο δεν λειτούργησε λόγω κακής συντήρησης.

“Στο «Γ. Γεννηματάς» νοσηλεύονται ασθενείς σε ΜΕΘ στους οποίους χορηγείται οξυγόνο. Όπως αναφέρουν υγειονομικοί που έζησαν το αδιανόητο περιστατικό, μόνο οι πέντε από τις δεκαεπτά συσκευές διαθέτουν μπαταρία που να εξασφαλίζει αυτονομία μιάμισης ώρας στους αναπνευστήρες. Έτσι, στους υπόλοιπους δώδεκα ασθενείς το προσωπικό αναγκάστηκε να χορηγεί οξυγόνο χειροκίνητα! Και λένε οι υγειονομικοί ότι ευτυχώς που η βλάβη έγινε μεσημέρι, πάνω στην αλλαγή της βάρδιας, και ήταν όλο το προσωπικό των ΜΕΘ εκεί”, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι οι τεχνικοί κατάφεραν να διορθώσουν τη βλάβη μετά από μία ώρα και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Η κ. Αυγέρη επίσης ότι δεν λειτούργησε ούτε η γεννήτρια από το παρακείμενο και υπό ενιαία διοίκηση νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”, η οποία μεταφέρθηκε στο “Γ. Γεννηματάς” για να τροφοδοτηθούν οι συσκευές οξυγόνου. “Καμία διάθεση ανάληψης ευθύνης για τους εγκληματικούς χειρισμούς από την κυβέρνηση και καμία συγνώμη”, είπε η Δώρα Αυγέρη.

Όταν στο βήμα ανέβηκε λίγο μετά ο βουλευτής της ΝΔ, γιατρός στο επάγγελμα, Θανάσης Λιούπης αμφισβήτησε ότι μπορεί να συνέβη ένα τέτοιο περιστατικό.

“Δεν μπορώ να προσπεράσω, ως γιατρός, αυτά που είπε η κ. Αυγέρη. Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς ρεύμα και χωρίς να δουλέψουν οι γεννήτριες, δεν είναι δυνατό να ζουν άνθρωποι, μια ώρα. Άρα αφού αυτό δεν έγινε, δεν συνέβη το περιστατικό”, είπε ο βουλευτής της ΝΔ. Ο κ. Λιούπης σχολίασε επίσης και τις επικρίσεις για τις επιλογές αρρώστων στις ΜΕΘ. “Αν θέλει κανείς να καταλάβει αν γίνονται επιλογές αρρώστων στις ΜΕΘ, μπορεί να κοιτάξει τις ηλικίες που νοσηλεύονται. Εγώ προχθές κοίταξα τις ηλικίες που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ. Νοσηλεύονται άνθρωποι από 23 ετών μέχρι 97 ετών. Όταν βάζεις τον 97χρονο στη ΜΕΘ, σημαίνει ότι δεν κάνεις επιλογή”, είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:23