search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:39
MENU CLOSE

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιοι και γιατί δεν πληρώθηκαν την Παρασκευή – Πότε θα δουν το «χρώμα» του χρήματος

14.12.2020 07:34
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιοι και γιατί δεν πληρώθηκαν την Παρασκευή - Πότε θα δουν το «χρώμα» του χρήματος - Media

 

Πάνω από 33.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Νοέμβριο δεν εισέπραξαν τα χρήματα της ειδικής αποζημίωσης την Παρασκευή.

Πλέον η δική τους πληρωμή παραπέμπέται για επόμενη πληρωμή.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας πρόκειται για περιπτώσεις εργαζομένων που επανελέγχονται ή δεν υπέβαλλαν την δήλωση που απαιτείται στο σύστημα «Εργάνη». 

Ειδικότερα, 33.468 μισθωτοί σε αναστολή τον Νοέμβριο δεν κατέστη δυνατό να συμπεριληφθούν στην μεγάλη πληρωμή που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή και εξόφλησε συνολικά 445.365 δικαιούχους εργαζόμενους με 251,66 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάμεσα σε αυτούς που εξοφλήθηκαν, όπως αναφέρει το ethnos.gr, ήταν και 14.736 εργαζόμενοι κυρίως κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων, που δεν είχαν πληρωθεί στις 27 Νοεμβρίου λόγω λαθών κι αστοχιών. Μετά από ορθές επαναλήψεις των δηλώσεών τους από τους εργοδότες στο σύστημα «Εργάνη» (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις) κατέστη εφικτό να πληρωθούν.

Σε επόμενη πληρωμή, παραπέμπονται:

  • 23.866 εργαζόμενοι που δεν υπέβαλαν – σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας – την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία και καλούνται τώρα να προβούν σε υποβολή δήλωσης. Το σύστημα Εργάνη και ειδικότερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr παραμένει ανοικτή και δέχεται δηλώσεις. Οπότε οι εν λόγω εργαζόμενοι πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να αποδεχθούν την δήλωση αναστολής του εργοδότη τους, ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν δεν χρειάζεται να υποβάλλουν δήλωση εκτός κι αν θέλουν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ. Επίσης, δεν απαιτείται δήλωση ακόμη και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας τους σε αναστολή κατά τον  Δεκέμβριο. Μόνο οι εργαζόμενοι που τίθενται για πρώτη φορά σε αναστολή υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο «Εργάνη», μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη.
  • 9.602 εργαζόμενοι που εμφανίζονται στο σύστημα «Εργάνη» με πολλαπλή πλήρη απασχόληση και ελέγχεται αν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Υπενθυμίζεται πως για τον Νοέμβριο ορίστηκε ότι σε περιπτώσεις παράλληλης απασχόλησης, ο εργαζόμενος δεν δικαιούται την αποζημίωση αν δεν έχει τεθεί σε αναστολή από τον εργοδότη που τον απασχολεί με πλήρες ωράριο. Σε κάθε περίπτωση η αποζημίωση ειδικού σκοπού υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής και το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35