search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:40
MENU CLOSE

Σουλτς: Ασυνήθιστα μέτρα αφού επικρατεί ασυνήθιστη κατάσταση

17.09.2012 10:44
Σουλτς: Ασυνήθιστα μέτρα αφού επικρατεί ασυνήθιστη κατάσταση - Media

Προτάσεις για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα καταθέτει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή που παραχώρησε σε αυστριακή εφημερίδα.

Προτάσεις για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα καταθέτει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή που παραχώρησε σε αυστριακή εφημερίδα. Μεταξύ αυτών, οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, η σύσταση υπηρεσίας για την ανάπτυξη, την οποία θα στελεχώνουν Ευρωπαίοι και Έλληνες, καθώς και η παροχή φοροαπαλλαγών για κάθε ξένη επιχείρηση που θα δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και θα προσλάβει Έλληνες. Ο Μ. Σουλτς, αναγνωρίζοντας και ο ίδιος την αίσθηση που θα δημιουργήσουν οι συγκεκριμένες προτάσεις, επισημαίνει πως «πρέπει να δοκιμάσουμε ασυνήθιστα μέτρα, γιατί επικρατεί μια ασυνήθιστη κατάσταση».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην έγκυρη αυστριακή εφημερίδα Wiener Ζeitung, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τονίζει ότι οι Έλληνες θα πρέπει να δεχτούν ότι δεν υπάρχει επαρκής εμπιστοσύνη στις κρατικές δομές της χώρας από τους υποψήφιους επενδυτές και προτείνει τη σύσταση μιας υπηρεσίας για την ανάπτυξη, την οποία θα στελεχώνουν Ευρωπαίοι και Έλληνες.

Ερωτώμενος εάν η Ελλάδα πρέπει να τεθεί υπό επίβλεψη, ο ίδιος σημειώνει ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για κατοχική δύναμη, αλλά για στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας μέλος είναι η Ελλάδα.

Επιπλέον, ο Μ. Σουλτς τονίζει ότι ακόμη κι αν ικανοποιηθούν κάποιοι όροι, είναι απαραίτητα τα κίνητρα για επενδύσεις στην Ελλάδα. Αναφέρει, δε, ότι αν για παράδειγμα κάποιος επενδύσει στην ηλιακή ενέργεια, τον τουρισμό ή τις υποδομές και προσλάβει Έλληνες νέους που είναι άνεργοι, τότε θα πρέπει να απολαμβάνει κάποιας επιδότησης ή φορολογικής ελάφρυνσης για την επένδυσή του.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρεται εκ νέου στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, σημειώνοντας ότι πρέπει να δοκιμάζονται ασυνήθιστα μέτρα, γιατί επικρατεί μια ασυνήθιστη κατάσταση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38