search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:09
MENU CLOSE

Κοντοζαμάνης: Οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν (Audio)

14.12.2020 10:37
Μόσιαλος: Για πόσο καιρό θα μας προστατεύουν τα εμβόλια από τον κορωνοϊό - Media

 

«Οι πολίτες δε θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα κάνουν», ξεκαθάρισε το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως τόνισε ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το εμβόλιο της γρίπης, τονίζοντας παράλληλα ότι τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χωράς και τα νοσοκομεία ετοιμάζονται και μόλις έρθουν τα εμβόλια στη χωρά μας οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μέσα σε λίγες μέρες. 

Ο Β. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ, επίσης, ότι από τη στιγμή που ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και οι παραδόσεις από τις εταιρίες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ. 

Διευκρίνισε ότι τα εμβόλια ήδη κατασκευάζονται με το ρίσκο των εταιρειών και δεν θα υπάρξουν ελλείψεις.

Σημείωσε, δε, ότι η μεγίστη δυνατότητα εμβολιασμού με βάση το σχεδιασμό είναι περίπου 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα. 

Για τα φαρμακεία διευκρίνισε ότι δε θα γίνονται εκεί τα εμβόλια, ωστόσο οι πολίτες μέσω των φαρμακείων θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού. 

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι γίνεται προετοιμασία και για ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα. 

Σημείωσε, πάντως, ότι τα κρούσματα πέφτουν, κάτι που δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν, αλλά χρειάζεται προσοχή, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ώστε να μην έχουμε τρίτο κύμα την περίοδο των εορτών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:02