search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:39
MENU CLOSE

Βάνα Μπάρμπα για ηθοποιούς: «Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τα δικαστήρια για το live streaming»

14.12.2020 11:30
Βάνα Μπάρμπα για ηθοποιούς: «Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τα δικαστήρια για το live streaming»  - Media

 

Στην εφημερίδα «On Time» μίλησε η Βάνα Μπάρμπα, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι ο κλάδος της βρίσκεται ένα βήμα πριν από τα δικαστήρια για το live streaming.

«Αυτή τη στιγμή θα φτάσουμε στα δικαστήρια αν δεν προασπίσουν τους μισθούς των ηθοποιών μέσα από το live streaming, όπου οι παραγωγοί μέσα σε μια μέρα λόγω εισιτηρίων βγάζουν πολλά λεφτά και δίνουν στους ηθοποιούς το μεροκάματο των 40 ευρώ, ενώ κανονικά θα έπρεπε να παίρνουν το μηνιαίο μισθό.

Το Σάββατο μιλήσαμε με τον πρόεδρο του σωματείου μας και τον ΔΙΟΝΥΣΟ για τα πνευματικά δικαιώματα των ηθοποιών, ώστε να σταματήσει αυτή η αδικία και η εκμετάλλευση των ηθοποιών. Καλούμαστε Δευτέρα ή Τρίτη να υπογράψουμε το νομικό πλαίσιο όλοι οι ηθοποιοί για να μπορέσει ο κλάδος να ορθοποδήσει. Για να μην φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε εμπάργκο.

Όπως ξέρεις, εγώ δεν είμαι άμεσα ενεργή ως ηθοποιός τα τελευταία χρόνια, άρα δεν αγωνίζομαι για το προσωπικό μου συμφέρον, αλλά καταθέτω την εμπειρία μου και πολεμάω για τα νέα παιδιά στο επάγγελμα για να μπορούν να στέκονται ως επαγγελματίες κι όχι να γινόμαστε επαίτες, είτε για φαγητό, είτε για φαρμακευτικές αγωγές, είτε για οτιδήποτε άλλο» είπε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον, η ηθοποιός αναφέρθηκε στην πρόσφατη δήλωση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη ο οποίος υποστήριξε ότι οι ηθοποιοί θα έπρεπε να πληρώνονται για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους, κάτι που όπως τόνισε τη βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

«Ο κύριος Αλέξανδρος Μπουρδούμης πολύ σωστά βγήκε και είπε ότι κανονικά σε άλλες χώρες από κάθε τηλεοπτική τους εμφάνιση πληρώνονται και πάνε κάποια χρήματα στο σωματείο των ηθοποιών. Αυτό πρέπει να γίνει θεσμός. Να φανταστείς ότι η Τουρκία το έχει θεσμοθετήσει» υπογράμμισε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:39