search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:56
MENU CLOSE

Ρατσιστές από κούνια

28.09.2012 12:08
Ρατσιστές από κούνια - Media

Η ταχεία άνοδος της Χρυσής Αυγής, όπως δεί­χνουν οι μετρήσεις, δεν είναι ευκαιρική, ούτε ανεξήγητη. Όχι γιατί τα πρωτοπαλίκαρα του κ. Μιχαλολιάκου κερδίζουν ψήφους ως δήθεν προστάτες των αδυνάτων, αλλά επειδή η κρίση φέρνει στην επιφάνεια σκληρές αλήθειες με ωμό τρόπο.

Η ταχεία άνοδος της Χρυσής Αυγής, όπως δεί­χνουν οι μετρήσεις, δεν είναι ευκαιρική, ούτε ανεξήγητη. Όχι γιατί τα πρωτοπαλίκαρα του κ. Μιχαλολιάκου κερδίζουν ψήφους ως δήθεν προστάτες των αδυνάτων, αλλά επειδή η κρίση φέρνει στην επιφάνεια σκληρές αλήθειες με ωμό τρόπο. 

Ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Ελλήνων πο­λιτών δεν έχουν σήμερα πρόβλημα να παραδε­χτούν (μέσα τους και δημόσια) ότι συμφωνούν με τις ποινικά κολάσιμες πράξεις των μαυροντυ­μένων νταήδων. Και αναρωτιέται κανείς: Πού ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια; Ζούσαν αλλού; Μπορεί η οικονομική κρίση και ο φόβος να με­τατρέπουν ανθρώπους με δημοκρατικές αρχές σε οπαδούς ενός ακραία ρατσιστικού κόμματος; Είναι δυνατόν να γίνει κάποιος ρατσιστής μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Η ταπεινή μου άποψη είναι πως όχι. Άνθρωποι με ακραίες απόψεις υπήρχαν παντού, σε όλα τα κόμματα και τα στρώματα της ελληνικής κοινω­νίας. Απλώς σήμερα, εξαιτίας της κρίσης, φανε­ρώθηκαν και έδειξαν αυτό που ήταν στ’ αλήθεια. 

 Η απενοχοποίηση που έφερε η κρίση τούς επέ­τρεψε να εκφράσουν ελεύθερα αυτά που πριν από μερικά χρόνια ήταν κοινωνικά απαράδεκτα και κατακριτέα.

Ο μύθος της βαθιάς ριζωμένης δημοκρατικής συνείδησης των Ελλήνων, οι οποίοι δεν κρίνουν τους ανθρώπους από το χρώμα, την εθνικότητα, τη θρησκεία, την κοινωνική ή οικονομική κατά­σταση, τις ερωτικές προτιμήσεις, είναι άλλο ένα εθνικό ψέμα, που καταρρέει με πάταγο. 

 Δείγματα είχαμε από νωρίς, πολύ πριν από την κρίση, εντός της αγίας ελληνικής οικογένειας και εντός της επιφανειακά προοδευτικής κοινωνίας της νεοελληνικής ευμάρειας. Λεφτάδες, πετυχημένοι, ημι­μαθείς, στρέιτ, Ελληνάρες εξυμνήθηκαν με πάθος στην Ελλάδα των «δικών μας των παιδιών», όπου κανένας μετανάστης δεν θα μπορούσε να έχει στον ήλιο μοίρα επειδή τον είχαμε να μας καθαρί­ζει τα σπίτια ή να μας δουλεύει τα χωράφια. Μια κοινωνία που νοσεί επί χρόνια έδειξε από­τομα το μέγεθος της αρρώστιας της. Χρειάστηκε ένας ισχυρός κλονισμός, και τα λεβεντόπαιδα με τα φουσκωμένα από οργή μπράτσα μπορούν να κόβουν ανενόχλητα τις βόλτες τους. Γιατί μη μου πείτε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να τους σταματήσει αν θέλει. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλει. 

Οι χρυσαυγίτες δεν λειτουρ­γούν εις βάρος της, αλλά την υποκαθιστούν με τις ευλογίες της, αφού στους κόλπους της ανθεί ο ρατσισμός. Όλοι έχουμε δει πολλές «εκφρά­σεις» αυτής της σύμπνοιας σε διαδηλώσεις, πορείες και σε στατιστικές μετρήσεις. Τι απομένει μέσα σε όλα αυτά; Όσοι μπορούν ακόμα να αντέξουν την κρίση και τις κυβερνή­σεις που τη διαχειρίζονται, με μεγάλο προσωπι­κό κόστος, αλλά βέβαιοι ότι δεν θα γίνουν κάτι που δεν υπήρξαν ποτέ: ρατσιστές με τη βούλα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15