search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:25
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ολικό lockdown ως τις 19 Ιανουαρίου στην Ολλανδία – Τρόμος από την αύξηση των κρουσμάτων

14.12.2020 14:20
Κορωνοϊός: Ολικό lockdown ως τις 19 Ιανουαρίου στην Ολλανδία - Τρόμος από την αύξηση των κρουσμάτων - Media
 
Πριν από μία εβδομάδα ο Μαρκ Ρούτε υποσχόταν στους Ολλανδούς χαλάρωση των περιορισμών κατά τις ημέρες των Γιορτών. Τη Δευτέρα το βράδυ όμως είναι αναγκασμένος να ανακοινώσει εκτεταμένο και πολύ αυστηρό λοκ-ντάουν που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.
 
Η πανδημία του κορονοϊού εξελίχθηκε με δραματικό τρόπο στη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Καθημερινά, η αρμόδια επιτροπή ανακοινώνει σχεδόν 10.000 νέα κρούματα ενώ το σύστημα υγείας πιέζεται πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό.
 
Σύμφωνα με το news247, η απόφαση για το λοκ-ντάουν, που ήταν επιβεβλημένη κάτω από τις συνθήκες που περιγράφηκαν, περιλαμβάνει τους πάντες: καταστήματα πάσης φύσεως, εστιατόρια, μπαρ και σχολεία. Ολες οι σχολικές μονάδες της Ολλανδίας καλούνται πλέον να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διαδικτυακά.
 
Ο Ρούτε στο διάγγελμά του θα καλέσει τους Ολλανδούς να παραμένουν σπίτι, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να αποφύγουν να δεχθούν καλεσμένους τις ημέρες των Γιορτών.
 
Ακόμα και έτσι όμως προτίμησε να μην απαγορεύσει την κυκλοφορία στους δρόμους αν και το εν λόγω μέτρο έπεσε στο τραπέζι από τους επιστήμονες. Για τις κυβερνητικές προθέσεις ενημερώθηκαν αρμοδίως την Δευτέρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:22