search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:49
MENU CLOSE

Δημόπουλος: Τελευταία φορά που κάνουμε γιορτές υπό αυτά τα περιοριστικά μέτρα – Στο χέρι μας να αποφευχθεί τρίτο κύμα (Video)

15.12.2020 06:49
Δημόπουλος: Τελευταία φορά που κάνουμε γιορτές υπό αυτά τα περιοριστικά μέτρα - Στο χέρι μας να αποφευχθεί τρίτο κύμα (Video) - Media

 

«Είναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι η τελευταία φορά που θα κάνουμε γιορτές κάτω από αυτά τα περιοριστικά μέτρα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην έναρξη του εμβολιασμού και τη διάχυση της ιδέας του εμβολιασμού και να ξεπεράσουμε το θέμα του αριθμού των πιστών που θα επιτρέπονται στις εκκλησίες σε μια κρίσιμη περίοδο που αρχίζουμε να βλέπουμε περισσότερο αισθητή πτώση κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες», δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος χαρακτηρίζοντας κρίσιμο το διάστημα των εορτών μέχρι να έρθουν τα εμβόλια.

«Θα πρέπει να αποφευχθεί  έξαρση του ιού στις γιορτές για να ανοίξουμε τον Ιανουάριο και να μην χρειαστεί να οδηγηθούμε σε παράταση μέτρων μετά την 7η Ιανουαρίου», επισήμανε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Ερωτηθείς για τα ρεβεγιόν και τον περιορισμό των 9 ατόμων, ο Θ. Δημόπουλος τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ατόμων διότι αλλιώς υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού από ασυμπτωματικούς.

«Χρειάζεται υπομονή λίγες ημέρες μέχρι να αρχίσει ο εμβολιασμός», υπογράμμισε.

«Όταν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί θα έχουμε “οδικό χάρτη” για το πώς θα κινηθούμε στη συνέχεια, πάντως τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν για ένα διάστημα και θα αρθούν σταδιακά. Στόχος για τη χώρα είναι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού ώστε να χτιστεί συλλογική ανοσία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα φάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί για τον κορωνοϊό, σημείωσε πως ναι μεν υπάρχει βελτίωση στην αντιμετώπιση των ασθενών, ωστόσο η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων είναι μέχρι στιγμής σε γενικές γραμμές μέτρια, και το πρόβλημα παραμένει.

Τέλος, για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, εκτίμησε ότι όλα θα κριθούν τις επόμενες 15 μέρες και την εξέλιξη της πανδημίας.

Εκτίμησε ότι αν συνεχιστεί η πτωτική πορεία των κρουσμάτων και δεν έχουμε έξαρση στις γιορτές θα μπορέσουμε να πάμε σε άνοιγμα σχολείων αρχές Ιανουαρίου και σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

«Στο χέρι μας είναι να τηρούμε τα μέτρα και να αποφευχθεί τρίτο κύμα πανδημίας», κατέληξε ο Θ. Δημόπουλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:49