search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:39
MENU CLOSE

Lockdown: Τι περιλαμβάνει η πρόταση των λοιμωξιολόγων για τη λειτουργία των εκκλησιών

15.12.2020 07:05
Lockdown: Τι περιλαμβάνει η πρόταση των λοιμωξιολόγων για τη λειτουργία των εκκλησιών - Media

 

Η τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, ήρθε για να επισφραγίσει τη λύση, η οποία προωθείται για τον τρόπο λειτουργίας των ιερών ναών κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών. Προηγήθηκε μία αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

“Θα δούμε εάν υπάρχει περιθώριο μεγαλύτερης ευελιξίας. Δηλαδή, για μία ακόμα ημέρα λειτουργία, πάντα με την τήρηση του ορίου των εννέα πιστών στις απλές εκκλησίες και των 25 πιστών στις Μητροπόλεις. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει διπλή λειτουργία, αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα συζητηθεί…”, τόνισε ο κ. Πέτσας, δίνοντας τον τόνο της συνομιλίας πρωθυπουργού-Αρχιεπισκόπου.

Η πρόταση της επιτροπής των ειδικών, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασής τους αναμένεται να συζητηθεί στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου. Και είναι μία πρόταση, η οποία μπορεί να περάσει, κόντρα στη σκληρή γραμμή που πρότειναν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα μητροπολίτες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, με το άκουσμα των πρώτων αποφάσεων της κυβέρνησης. Αυτή η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει:

  • -Να υπάρχει ένα άτομο εντός του ιερού ναού ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.
  • -Ο μέγιστος αριθμός ατόμων εντός των ιερών ναών να κυμαίνεται από 25 έως 50, ανάλογα με τη χωρητικότητα της εκκλησίας.
  • -Να πραγματοποιηθεί ακόμα μια λειτουργία την ημέρα της πρωτοχρονιάς, πέραν των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων.
  • -Να υπάρχουν περισσότερες και πιο σύντομες λειτουργίες τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια, με στόχο να μην υπάρξει συνωστισμός εντός των ιερών ναών της χώρας.
  • -Να υπάρχει δυνατότητα για ατομική προσευχή εντός των ιερών ναών από τις 21 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα, πάντα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, την ημέρα των Θεοφανείων δε θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού των πολιτών. Η κρίσιμη διήμερη διαδικτυακή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο αναμένεται να ξεδιαλύνει τις θέσεις και τις «απαιτήσεις» της Εκκλησίας όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα κατά τον εορτασμό των Χριστουγέννων και τη λειτουργία των ναών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15