search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:24
MENU CLOSE

Βουλή: Σήμερα η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για τον προϋπολογισμό του 2021

15.12.2020 08:17
Βουλή: Υπερψηφίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ την αγορά Rafale - Media

 

Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων, ολοκληρώνεται μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, ενώ τη συζήτηση θα κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τις βασικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση για να αναχαιτίσει τις παράλληλες και εξωγενείς κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα τους προηγούμενους μήνες. Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει και στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού κατά της covid-19 καλώντας το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να συστρατευτούν στην μάχη για μαζικούς εμβολιασμούς.

Ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί και για τον νέο μεταρρυθμιστικό οδικό χάρτη των επόμενων ετών που θα χρηματοδοτηθεί από τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάπτυξης και φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για ισχυρή ανάπτυξη της χώρας.

Πέραν αυτών, με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για πιθανά νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, εργαζόμενων και επιχειρήσεων που εξακολουθούν να πλήττονται υπέρμετρα από την πανδημία και το παρατεταμένο lockdown.

Μετά το πέρας της συζήτησης, την οποία θα κλείσει ο πρωθυπουργός ο προϋπολογισμός θα τεθεί προς ψήφιση τα μεσάνυχτα.

Σημειώνεται ότι η ψήφιση γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία και έχει παραδοσιακά χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:24