search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54
MENU CLOSE

Ηλιόπουλος: Πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις από την κυβέρνηση

15.12.2020 11:53
Ηλιόπουλος: Πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις από την κυβέρνηση - Media

 

Να προχωρήσει στην άμεση στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που πλήττονται από την πανδημία κάλεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στον Real FM 97, 8 επέμεινε στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ότι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής έχει δύο σκέλη: το υγειονομικό, αλλά και αυτό της οικονομικής στήριξης των πληττόμενων πολιτών και επιχειρήσεων», και επανέλαβε τις τρεις πάγιες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη στήριξη της οικονομίας.

Ειδικότερα, υπογράμμισε: «Να πληρωθεί το σύνολο του δώρου των Χριστουγέννων για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις από το κράτος άπαξ και ολόκληρο -όχι στη βάση των 540 ευρώ, γιατί σε μια αγορά που καταρρέει το να κόβεις το μισθό είναι κομμάτι του προβλήματος. Η επιστρεπτέα προκαταβολή να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση για τις επιχειρήσεις, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, δηλαδή. Γιατί η επιστρεπτέα προκαταβολή συνιστά δάνεια. Και να υπάρξει ένα νέο, γενναίο σχέδιο ρύθμισης του χρέους των επιχειρήσεων, με διαγραφή χρεών ειδικά για τις ΜμΕ που έχουν γονατίσει μέσα στην κρίση».

Αναφερθείς, δε, στη χθεσινή συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Αλ. Τσίπρα με εκπροσώπους της αγοράς, των επιμελητηρίων και των εμπορικών συλλόγων της χώρας, ο Ν. Ηλιόπουλος μετέφερε την κραυγή αγωνίας τους ότι «με τα μέτρα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου όπως το click away, υποστηρίζονται μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ οι μικρομεσαίες έχουν γονατίσει, και η κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε λουκέτα, σε τρομακτική ανεργία και ύφεση».

«Προφανώς πρέπει να βασιζόμαστε στις επιστημονικές συστάσεις για το άνοιγμα της αγοράς», σημείωσε, εξηγώντας ότι είναι «παράδοξο να προτείνουν και να αποφασίζουν οι πολιτικές δυνάμεις για το ποιοι κλάδοι της οικονομίας θα ανοίξουν”, αλλά, όπως επανέλαβε “είναι απαραίτητο να υπάρξει οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους».

Στο μεταξύ, ο Ν. Ηλιόπουλος άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «δεν αποφασίζει με βάση τις επιστημονικές συστάσεις, αλλά στη βάση πολιτικών πιέσεων που δέχεται», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ώστε «να μην σπάσει ο δεσμός εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στην πολιτεία, καθ’ όσο θα εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά -ειδικά όταν από το Νοέμβριο η χώρα μετράει πάνω από 3.000 νεκρούς”».

 «Δεν είναι δυνατόν να τηρούνται οι αποστάσεις στη βουλή, αλλά στις σχολικές αίθουσες ή τα μέσα μεταφοράς να έχουμε συνωστισμούς και κανένα μέτρο προστασίας. Δεν είναι δυνατόν να μην στηρίζεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να βάζεις όρια στους πελάτες, αλλά να αυξάνεις τα περιθώρια για τους παραβρισκόμενους στις Εκκλησίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την έκβαση της Συνόδου Κορυφής για το ζήτημα της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επέρριψε σοβαρές ευθύνες τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση «που βρίσκεται πίσω από τις πραγματικές ανάγκες και δεν κάνει αυτό που πρέπει για να υπερασπιστεί την Ελλάδα ως κράτος μέλος της», αλλά και στην ελληνική κυβέρνηση «που έκαψε το διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας, όταν δεν έχτισε πάνω στη Συμφωνία των Πρεσπών, και όταν δεν βασίστηκε στην απόφαση που πέτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2019 για κυρώσεις στην Τουρκία”. “Αντίθετα έλεγε ότι οι κυρώσεις δεν αποτελούν ελληνική επιλογή!», υπενθύμισε.

Και κατέληξε: «Μοναδική λύση για την Τουρκία είναι ο διάλογος, αλλά με κυρώσεις στο τραπέζι ή έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό κυρώσεων, και θετική ευρωτουρκική ατζέντα. Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε και στα δύο. Ελπίζουμε με την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ να αλλάξει τουλάχιστον στάση η ΕΕ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:52