search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:40
MENU CLOSE

Κατασκοπεία στη Ρόδο: Είχαν 2.500 φωτογραφίες με ελληνικούς στόχους

15.12.2020 12:59
Κατασκοπεία στη Ρόδο: Είχαν 2.500 φωτογραφίες με ελληνικούς στόχους - Media

 

Ο 54χρονος μάγειρας στο πλοίο της γραμμής Ρόδος – Καστελόριζο και ο 35χρονος γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου που κατηγορούνται για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας για λογαριασμό της Τουρκίας, είχαν ανταλλάξει περίπου 2.500 φωτογραφίες ελληνικών στόχων και έχουν βρεθεί στους υπολογιστές που κατασχέθηκαν από τα σπίτια τους.

Από τον περασμένο Αύγουστο τους παρακολουθούσαν οι Αρχές. Ένας Έλληνας στρατιωτικός που ταξίδευε για Καστελόριζο θεώρησε ύποπτες τις ερωτήσεις που του έκανε ο μάγειρας και θέτοντας τα στοιχεία υπόψη των αρμοδίων άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Παρακολουθούνταν τα e-mail που αντάλλασσαν καθημερινά οι δυο άνδρες και φαίνεται πως βρέθηκε και ο «σύνδεσμός» τους στην Τουρκία, στον οποίο έφταναν οι πληροφορίες. Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ανήκει στο στενό περιβάλλον σημαντικού Τούρκου αξιωματούχου της κυβέρνησης Ερντογάν. Για την παροχή αυτή των πληροφοριών ο μάγειρας έπαιρνε 10.000€ το μήνα.

Ο γραμματέας του προξενείου στη Ρόδο,έκανε τακτικά ταξίδια στην Τουρκία, που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Απ ότι φαίνεται από τα στοιχεία της ΕΥΠ, ο 35χρονος, είχε στρατολογήσει ένα άτομο τουλάχιστον, τον 54χρονο μάγειρα. Ο 35χρονος άνδρας ήταν στα υπόψιν της ΕΥΠ εδώ κι οκτώ χρόνια. Από τα μέσα του 2019 ταξίδεψε αρκετές φορές στην Τουρκία και πάντα οδικά μέσω Θράκης.

Στη Θράκη λοιπόν οι Ελληνικές αρχές έχουν ρίξει και μεγάλο βάρος των ερευνών τους. Αναζητούνται όλες οι τυχόν ύποπτες επαφές του, μεταξύ των οποίων και πρόσωπα τα όποια μπορεί να είχαν στρατολογηθεί από τον 35χρονο. Στη Θράκη βρίσκονται κι άλλα άτομα που έχει στρατολογήσει ο ίδιος, ή υπάρχει ένα δίκτυο που συνεργάζεται με τον υπάλληλο του προξενείου; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο ψάχνει να βρει τη λύση η ΕΥΠ. Το βάρος της τώρα έχει πέσει στις τηλεφωνικές και διαδικτυακές επικοινωνίες του.

Το τελευταίο 9μηνο οι άνδρες της ΕΥΠ είδαν τον 35χρονο άνδρα να γίνεται ιδιαίτερα προσεκτικός. Από εκεί που δεν έπαιρνε το παραμικρό μέτρο προφύλαξης, ξαφνικά άρχισε να προσέχει. Σε κάθε ραντεβού του με τον μάγειρα στο ενυδρείο της Ρόδου, ακολουθούσε διαφορετικό δρομολόγιο. Κοίταζε αν τον παρακολουθούσε κάποιος, ενώ οι κινήσεις του και η οδήγηση του ήταν με γρήγορους ρυθμούς. Μάλιστα μαζί του δεν έπαιρνε το κινητό του τηλέφωνο για να μην υποκλαπεί κάποια συνομιλία του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:39