search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:29
MENU CLOSE

Αεροπορία Στρατού: Εξετάζεται η αγορά νέου τύπου επιθετικού ελικοπτέρου; – Τι απαντά ο ΥΠΕΘΑ

15.12.2020 15:51
Αεροπορία Στρατού: Εξετάζεται η αγορά νέου τύπου επιθετικού ελικοπτέρου; - Τι απαντά ο ΥΠΕΘΑ - Media
 
Οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Αεροπορίας Στρατού, εξετάζεται και αξιολογείται διεξοδικά. Επίσης, ενδεχόμενη απόκτηση και ετέρου τύπου επιθετικού ελικοπτέρου θα επαυξήσει την πολυτυπία, με αποτέλεσμα τις μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ανθρώπινους πόρους και τη σημαντική επιβάρυνση του συστήματος συντήρησης και υποστήριξης διοικητικής μέριμνας.
 
Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.
 
Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπενθύμισε τα εξής:
 
«- Έχει σχεδιαστεί η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Αεροπορίας Στρατού για την επόμενη δεκαπενταετία με βάση τις καταγεγραμμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις. Οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί τον εν λόγω σχεδιασμό, εξετάζεται και αξιολογείται διεξοδικά,
 
– Η Ελλάδα διαθέτει τα επιθετικά ελικόπτερα (Ε/Π)ΑΗ-64Α (Apache) και ΑΗ-64DHA (Apache LONGBOW), τα οποία λόγω της τεχνολογίας που ενσωματώνουν και τις σχεδιαζόμενες επί αυτών αναβαθμίσεις, ικανοποιούν πλήρως τις υφιστάμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις».
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:28