search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:05
MENU CLOSE

Ιστορική φρίκη στο Μεξικό: Εντοπίστηκαν δεκάδες κρανία από ανθρωποθυσίες (Photos/Video)

15.12.2020 17:45
Ιστορική φρίκη στο Μεξικό: Εντοπίστηκαν δεκάδες κρανία από ανθρωποθυσίες (Photos/Video) - Media
 
Ένα σοκαριστικό και μακάβριο εύρημα έφεραν στο «φως» αρχαιολόγοι στην Πόλη του Μεξικό. Όπως αναφέρει το CNN, ανακαλύφθηκαν σε πύργο των Αζτέκων 119 κρανία παιδιών, ανδρών και γυναικών, που, πιθανότατα, προέρχονται από ανθρωποθυσίες!
 
Το κτίσμα στο οποίο ανακαλύφθηκαν τα κρανία λέγεται Huei Tzompantli. Σε άλλα τμήματά του που εξερευνήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια είχαν εντοπιστεί 484 ακόμη κρανία. Ο πύργος θεωρείται ότι αποτελεί ένα από τα επτά μνημεία με συλλογές κρανίων που βρίσκονταν στην πρωτεύουσα των Αζτέκων Tenochtitlan και χρονολογείται στα τέλη του 15ου με τις αρχές του 16ου μ.Χ. αιώνα.

Τα κρανία που ανακάλυψαν τώρα οι αρχαιολόγοι θεωρούνται πως προήλθαν από εκτελέσεις στα πλαίσια ιεροτελεστιών προς τιμήν των θεών, ενώ ανάμεσά τους συγκαταλέγονται τουλάχιστον τρία κρανία που ανήκαν σε παιδιά, χαρακτηριστικά λόγω της μικρότερης οστικής τους δομής και των δοντιών, που βρίσκονταν ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης.

«Παρόλο που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε εάν κάποιοι από αυτούς ήταν πολεμιστές, ενδέχεται πολλοί από αυτούς να ήταν αιχμάλωτοι προορισμένοι εξαρχής να θυσιαστούν», είπε ο αρχαιολόγος Raul Barrera, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Γνωρίζουμε ότι όλα τα κρανία καθίσταντο ιερά, αποτελώντας είτε δώρα προς τους θεούς είτε προσωποποιήσεις των ίδιων των θεοτήτων», πρόσθεσε. Πολλές δομές που είχαν ανεγερθεί από τους Αζτέκους στην πόλη Tenochtitlan, πλέον γνωστή ως Πόλη του Μεξικό, καταστράφηκαν αφού η πόλη πέρασε στον έλεγχο Ισπανών στρατιωτών κατά τον 16ο αιώνα.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί από τους «πύργους με τα κρανία» κατεδαφίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους σκόρπια υπολείμματα, που εντοπίζονται ακόμα από ομάδες ανθρωπολόγων.
 
Πηγή: gazzetta.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:01