search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:14
MENU CLOSE

Η Μόσχα «τρίβει τα χέρια» της: Έρχεται σύντομα μεγάλη αναβάθμιση στο stealth μαχητικό Su-57

16.12.2020 13:52
Su-57: Παροξυσμός στο διαδίκτυο για το κανόνι και για τον... ήχο του (Videos) - Media
 
Την ίδια στιγμή που η Μόσχα αναμένει την ένταξη ενός μεγάλου αριθμού μαχητικών αεροσκαφών Su-57 στις τάξεις της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρώσοι μηχανικοί φαίνεται πως επιτέλους βρήκαν λύση για να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα του stealth μαχητικού αεροσκάφους.
 
Όπως ανέφερε πριν από μερικές ημέρες ο επικεφαλής της Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ, τα πρώτα stealth μαχητικά αεροσκάφη που θα διαθέτουν κινητήρα δεύτερης γενιάς, θα κατασκευαστούν το 2022, μια δήλωση που σίγουρα ικανοποιεί το Υπουργείο Άμυνας, καθώς οι κινητήρες που θα χρησιμοποιηθούν στα πρώτα 76 μαχητικά αεροσκάφη Su-57 που θα λειτουργήσουν επιχειρησιακά το 2021, θα διαθέτουν κινητήρα που χρησιμοποιούν στα Su-35.
 
Αυτό είχε επισημάνει και ανάλυση του περίφημου αμερικανικού think tank RAND Corp., καθώς οι κινητήρες πρώτης γενιάς, επηρεάζουν τόσο την απόδοση όσο και τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά των Su-57, διότι έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις «stealth» αλλά και τις επιχειρησιακές ιδιότητες του.
 
Σε ό,τι αφορά το κινητήρα δεύτερης γενιάς, ο Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι συνεχίζονται ακόμα οι εργασίες για την ανάπτυξη και κατασκευή των νέων κινητήρων, ώστε να είναι έτοιμοι για την σειριακή παραγωγή τους το 2022, προκειμένου να εξοπλιστούν τα μαχητικά αεροσκάφη επόμενης γενιάς.
 
Συνεπώς, φαίνεται να λύνεται ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρωσία στην ανάπτυξη και παραγωγή του stealth μαχητικού αεροσκάφους, πάνω στο οποίο η Μόσχα έχει επενδύσει το μέλλον της αεροπορικής κυριαρχίας και υπεροχής της.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:08