search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:42
MENU CLOSE

Πρώτη περίπτωση διεθνώς: Μητέρα με μεταμόσχευση νεφρού και κορωνοϊό γέννησε υγιέστατο αγοράκι στο «Αττικόν»

16.12.2020 18:23
Πρώτη περίπτωση διεθνώς: Μητέρα με μεταμόσχευση νεφρού και κορωνοϊό γέννησε υγιέστατο αγοράκι στο «Αττικόν» - Media

 

Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μια μητέρα κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Η μητέρα είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού και έπασχε από προεκλαμψία, σακχαρώδη διαβήτη κύησης και λοίμωξη Covid-19, αλλά όλα αυτά δεν την εμπόδισαν να φέρει στον κόσμο το αγοράκι, με ηλικία κύησης 34 εβδομάδων.

Το βρέφος που ζυγίζει 1920 γραμμάρια γεννήθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Στην 29η εβδομάδα κύησης η μητέρα παρουσίασε χολόσταση. Ωστόσο, κατά την εισαγωγή της διαγνώστηκε θετική για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 και μεταφέρθηκε στην κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου.

Η χολόσταση υπέστη ύφεση μετά από 10 ημέρες, όταν αρνητικοποιήθηκε και η RT-PCR της ασθενούς. Πέντε εβδομάδες μετά, η μητέρα εμφάνισε προεκλαμψία και αποφασίστηκε τοκετός με καισαρική τομή. Στην επέμβαση, λόγω της έκτοπης θέσης του μεταμοσχευμένου νεφρού κοντά στη μήτρα, συμμετείχαν και ουρολόγοι της Γ’ Ουρολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ. Αναμένεται ο εργαστηριακός έλεγχος του νεογνού.

Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση, στη διεθνή βιβλιογραφία, τοκετού σε γυναίκα με μεταμόσχευση νεφρού και λοίμωξη Covid-19.

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν γεννήσει επιτυχώς στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στον ΠΓΝ «Αττικόν», 18 μητέρες θετικές στον κορονοϊό SARS-CoV-2, με άριστη έκβαση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38