search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:51
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Κενυάτης κατηγορείται για σχεδιασμό νέας «11ης Σεπτεμβρίου»

16.12.2020 19:55
ΗΠΑ: Κενυάτης κατηγορείται για σχεδιασμό νέας «11ης Σεπτεμβρίου» - Media
 
Κενυάτης πέρασε χρόνια εκπαιδευόμενος στις Φιλιππίνες προκειμένου να οργανώσει μία νέα «11η Σεπτεμβρίου» κατά των ΗΠΑ, περνώντας από σχολή για απόκτηση πτητικής ικανότητας και για έρευνα μεθόδων εισόδου σε χώρα, απόκτησης βίζας καθώς και πειρατείας σε πτήση, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα.
 
Ο 30χρονος Χόλο Αμπντί Αμπντουλάχ αναμένεται να εμφανιστεί σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης και να του απαγγελθούν κατηγορίες προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας τύπου 11ης Σεπτεμβρίου, με αεροπειρατεία σε αεροσκάφος που θα έριχνε σε ουρανοξύστη σε μεγάλη πόλη των ΗΠΑ.
 
Ο Αμπντουλάχ βρίσκεται αντιμέτωπος με έξι κατηγορίες που σχετίζονται με τρομοκρατία, μεταξύ αυτών, της συνωμοσίας για την παροχή υλικής υποστήριξης σε συγκεκριμένη τρομοκρατική ομάδα για τη διάπραξη αεροπειρατείας, συνωμοσία για τη δολοφονία Αμερικανών πολιτών, καταστροφή αεροσκαφών και τρομοκρατικών ενεργειών μέσω εθνικών συνόρων.
 
Σε ανακοίνωση της Εισαγγελίας των ΗΠΑ για τον βόρειο τομέα της Νέας Υόρκης αναφέρεται η σύλληψη του Κενυάτη στις Φιλιππίνες τον Ιούλιο του 2019 και η μεταφορά του με αμερικανική συνοδεία στις 15 Δεκεμβρίου 2020.
 
«Η ανατριχιαστική ανάκληση των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 είναι μία δυνατή υπενθύμιση ότι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η αλ Σαμπάαμπ παραμένουν προσανατολισμένες στη δολοφονία Αμερικανών πολιτών και στις επιθέσεις κατά των ΗΠΑ» δήλωσε η εισαγγελέας του Μανχάταν Όντρεϊ Στράους.
 
Ο Αμπντουλάχ φέρεται να ταξίδεψε στις Φιλιππίνες το 2016 μετά από υπόδειξη διοικητή της Αλ Σαμπάαμπ, ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος για το χτύπημα το 2019 σε ξενοδοχείο στο Ναϊρόμπι, σύμφωνα με την εισαγγελία.
 
Πηγή: Sputnik
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:51