search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:13
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το έντυπο εμβολιασμού – Τι πρέπει να προσέξετε (Video/Photos)

17.12.2020 08:48
Κορωνοϊός: Αυτό είναι το έντυπο εμβολιασμού - Τι πρέπει να προσέξετε (Video/Photos) - Media

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες και στην χώρα μας για την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα, η έγκριση από τον ΕΜΑ αναμένεται να δοθεί στις 21 Δεκεμβρίου, οπότε οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν λίγες μέρες μετά.

Σε αυτό το έκτακτο πλαίσιο, εστάλη στα εμβολιαστικά κέντρα το εγχειρίδιο εμβολιασμού με το ερωτηματολόγιο αλλά και το έντυπο συναίνεσης που θα συμπληρώνουν όσοι δεν μπορούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους προφορικά. Μαζί έχει σταλθεί και το εγχειρίδιο 64 σελίδων για τον εμβολιασμό.

Ουσιαστικά πρόκειται για δύο έντυπα: το ερωτηματολόγιο το οποίο θα συμπληρώνει κάθε πολίτης πριν του χορηγηθεί το εμβόλιο αλλά και ένα έντυπο συναίνεσης «μετά από ενημέρωση για ενήλικες μη δυνάμενους να παράσχουν προφορική συγκατάθεση».

Κατά τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο το έντυπο πρέπει να αλλάξει στο σημείο που μπαίνουν οι υπογραφές, όπου εκτός απο τον πολίτη που εμβολιάζεται υπογράφει και ο επαγγελματίας υγείας.

«Εγώ δεν σπούδασα επαγγελματίας υγείας, σπούδασα ιατρική κι έχω σαφή επαγγελματική θέση και βρίσκω προσβλητικό να υπογράψω κάτω από ένα χαρτί ως επαγγελματίας υγείας και αρνούμαι να το κάνω. Αυτό πρέπει να αλλάξει και από κάτω να υπάρχει υπογραφή γιατρού ή νοσηλευτή, να γράφεται με σαφήνεια αν αυτός ο οποίος πήρε το ιστορικό είναι γιατρός και πρέπει να είναι γιατρός», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: news247.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:12