18/10/2019 15:47:03

Ανακοινώνονται τα μέτρα στην Ισπανία

Ανακοινώνονται τα μέτρα στην Ισπανία - Media

Νέα επώδυνα μέτρα ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση της Ισπανίας, μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις στη Μαδρίτη για δύο ημέρες γύρω από το Κοινοβούλιο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να ανακοινώσει η ισπανική κυβέρνηση είναι πιθανό να περιλαμβάνουν μια νέα επιτροπή εποπτείας που θα προταθεί από τις Βρυξέλλες, περιορισμούς στην πρόωρη συνταξιοδότηση, νέους φόρους για τις εκπομπές ρύπων και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές αλλά και εξάλειψη ορισμένων φορολογικών απαλλαγών.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, αναμένεται να θεσπίσει περαιτέρω περικοπές καθώς οι προσπάθειές του να μειώσει ένα από τα μεγαλύτερα ελλείμματα της ευρωζώνης έχουν υπονομευθεί εξαιτίας της μείωσης των φορολογικών εσόδων.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κοντά στο κοινοβούλιο της Μαδρίτης, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα λιτότητας.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για απόψε, με κεντρικό αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.