search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 17:14
MENU CLOSE

Ελιζέ: Ο Μακρόν μολύνθηκε στη Σύνοδο Κορυφής – Σε καραντίνα Ευρωπαίοι ηγέτες

17.12.2020 17:33
Ελιζέ: Ο Μακρόν μολύνθηκε στη Σύνοδο Κορυφής - Σε καραντίνα Ευρωπαίοι ηγέτες - Media

 

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία έγραψε σήμερα στον λογαριασμό του στο Twitter ότι είναι σε καραντίνα και θα κάνει τεστ για κορωνοϊό μετά την επαφή που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν αυτή την εβδομάδα.

Ο 42χρονος Μακρόν διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19, προκαλώντας μια προσπάθεια ιχνηλάτησης και εντοπισμού σε όλη την Ευρώπη μετά τις συναντήσεις μεταξύ του Γάλλου ηγέτη και αρχηγών κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ελιζέ, ο Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να προσβλήθηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής. 

Σημειώνεται επίσης πως ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έχει μπει σε καραντίνα μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.

Ο Σάντσεθ συνάντησε τον Μακρόν τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στο Παρίσι. Πάντως όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, φορούσαν και οι δύο μάσκες και δεν έκαναν χειραψία.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, του οποίου η σύζυγος ασθένησε με κορωνοϊό κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας τον Μάρτιο και αναμένει το αποτέλεσμα του τεστ.

Ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Ρισάρ Φεράν είχε έρθει σε επαφή πρόσφατα με τον Μακρόν. Τέθηκε και αυτός σε καραντίνα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο . Την ίδια ώρα σε αυτοαπομόνωση τέθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Σαρλ Μισέλ, είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο στις 10 και στις 11 Δεκεμβρίου και για τον λόγο αυτό θα μπει σε καραντίνα και θα υποβληθεί και σε τεστ. Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει εμφανίσει συμπτώματα.

Σε καραντίνα πάντως τέθηκε και η Μπριζίτ Μακρόν, χωρίς πάντως να έχει παρουσιάσει συμπτώματα. Σε πρώτο τεστ που διενεργήθηκε βρέθηκε αρνητικη.

Τεστ μετά τη Σύνοδο για τη Μέρκελ

«Η καγκελάριος υπεβλήθη σε τεστ μερικές ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας», δήλωσε εκπρόσωπος της και πρόσθεσε πως το αποτέλεσμα του τεστ ήταν αρνητικό.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος στέλνει στον Γάλλο πρόεδρο τις καλύτερες ευχές της για ταχεία ανάρρωση», είπε η εκπρόσωπος. Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν θα αυτοαπομονωθεί παρότι συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο που ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι θετικός στον νέο κοροναϊό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27