search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:12
MENU CLOSE

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ «κατακεραυνώνει» την Τουρκία: Υπονομεύει το ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν ρίχνει λάδι στη φωτιά

17.12.2020 18:27
Αμερικάνος αναλυτής: Αν η Τουρκία δεν αλλάξει δραματικά πολιτική δεν αποκλείονται κυρώσεις και από την κυβέρνηση Μπάιντεν - Media
 
«Η Τουρκία υπονομεύει το ΝΑΤΟ και βάζει σε κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή» διαμηνύει η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου, εκφράζοντας τη σοβαρή ανησυχία της για τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας, όμως η αγορά των ρωσικών S-400.
 
Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή τη Δευτέρα.
 
Σε κοινή τους ανακοίνωση ο πρόεδρος της επιτροπής Έλιοτ Ένγκελ και ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων, Μάικλ ΜακΚολ, αναφέρουν «απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στον πρόεδρο Ερντογάν να βάλει ένα τέλος στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας ώστε οι ΗΠΑ και η Τουρκία να μπορέσουν ξανά να απολαύσουν μια στενή σχέση συνεργασίας».
 
Η Επιτροπή σημειώνει ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να εργαστούν με τους συμμάχους τους σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους ώστε να απαιτήσουν αλλαγή πλεύσης από την Τουρκία».
 
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στη Συρία που κρύβουν τον κίνδυνο «να αναστρέψουν τα οφέλη που πέτυχαν οι ΗΠΑ και οι τοπικοί τους σύμμαχοι στη συνεχιζόμενη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και για την ανθρωπιστική κρίση».
 
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «έχει ρίξει λάδι στη φωτιά και σε άλλες συγκρούσεις με την χρησιμοποίηση Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη και στο Αζερμπαϊτζάν. Οι αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας πρέπει να αντιμετωπιστούν ακόμη πιο δυναμικά».
 
Πηγή: efsyn.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15